DARIAN contribuie la realizarea Topului Forbes 500 miliardari

07 octombrie 2009, 03.19 - Afaceri   Finanţe / Contabilitate

Bucureşti - 07 octombrie 2009 - Compania DARIAN, unul dintre cei mai importanţi jucători ai pieţei de evaluări din România, a fost una dintre societăţile care au evaluat averile celor mai bogaţi 500 de oameni din România.

Scăderea semnificativă a averilor în cele mai multe situaţii se datorează deprecierii valorii proprietăţilor imobiliare şi a valorilor mobiliare de pe piaţa de capital, singurele creşteri fiind înregistrate la cei care au finalizat proiecte şi au vândut în 2008 active semnificative la preţuri ridicate sau cei cu afaceri în industrii mai puţin afectate de criză. De asemenea caracterul speculativ al pieţei imobiliare s-a diminuat dramatic în special pentru zona terenurilor sau proiectelor unde valorile au scăzut chiar de câteva ori în unele situaţii.

Evaluarea companiei Darian a fost de tip desktop şi a avut la bază informaţiile puse la dispoziţie de jurnalişti precum şi cele din surse publice, acurateţea rezultatelor fiind limitată de calitatea acestora. Adrian Crivii, directorul general al Darian: „În evaluarea proprietăţilor imobiliare, s-a luat în considerare valoarea de piaţă curentă în timp ce pentru cele de tip investiţie cu baza imobiliară semnificativă s-a luat în calcul cea mai mare valoare dintre imobiliar şi business. Nu am ţinut seama de nivelul datoriilor personale (dacă acestea există) sau de litigiile patrimoniale, din cauza lipsei de informaţii în acest sens.”

„Suntem în al doilea an de colaborare cu echipa ce întocmeşte topul celor mai bogaţi 500 de români. Calitatea acestuia creşte permanent, odată cu structurarea mai bună a informaţiilor şi utilizarea mai multor surse de date. Cunoaşterea în detaliu a pieţei imobiliare româneşti, pe fiecare sector, ne-a servit foarte bine scopului de a estima averile.” este de părere Crivii. Deţinând cea mai mare reţea teritorială (20 de birouri în cele mai importante centre regionale), compania prezintă periodic elemente semnificative ale evoluţiei pieţei imobiliare.

S.C. Darian Rom-Suisse S.R.L., Str. Nicolae Cristea Nr.25, Cluj-Napoca, Cluj
0264438033(4)