Casa Hrisicos renaşte dupa aproape 100 de ani

Constanţa - 03 august 2016 -

Constanţa, 28 iulie – Redeschiderea restaurantului   Casa Hrisicos.

Casa Hrisicos, cunoscuta clădire din Piaţa Ovidiu, a fost deschisă publicului, dupa aproape 100  de ani. Momentul a fost marcat de “Conu’ Iancu, la Casa Hrisicos”,  piesă de teatru inspirată din operele lui Ion Luca Caragiale, oaspete frecvent al celebrului restaurant.

Gândită de arhitectul L. Givert şi construită în anii 1900, Casa Hrisicos se desprinde din peisajul citadin prin stilul eclectic, cu accente Art Nouveau. Renumele însă i-a fost redat de clientela de elită pe care o avea la vremea aceea: Ion Luca Caragiale, Take Ionescu, Al Vlahuţă și Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Schimbările de destinaţie nu au afectat istoria acestei clădiri, astăzi întorcându-se în timp şi redevenind un simbol al Constanţei, dar şi un punct de reper pentru gastronomie.

Dragoş Panait, Director Executiv Red Angus şi The Beef Club din Bucureşti, a început  renovarea clădirii, redând constănţenilor o parte din istoria oraşului. Mai mult decat atât, acesta, împreună cu echipa sa, şi-a propus să ofere un concept nou si modern de bucatarie clienţilor care îi vor trece pragul - high-end bistro.

“High-end bistro inseamna un spatiu primitor unde oamenii pot veni sa manance ceva usor, nu trebuie sa fie neaparat un meniu complet, 2-3 feluri de mancare. Poate sa fie o simpla salata, o supa sau niste paste cu ingrediente foarte bine alese. Desi din exterior cladirea este foarte impresionanta, nu vream sa dam impresia ca este inaccesibila la nivel de pret. Ne dorim sa pastram o imbinare intre gust, portii bine alese, si preturi accesibile.

Casa Hrisicos este o clădire istorică. Pentru că respectăm istoria ei şi a oraşului, s-a hotărât ca ea să păstreze amintirea secolului trecut. Deşi este renovată, totuşi a cristalizat în interiorul ei eleganţa perioadei interbelice. Am vrut să creăm ceva diferit de ceea ce oferă Constanţa acum, ceva ce devine un liant între o lume a poveştilor şi o lume modernă. Am vrut să fie aceeaşi clădire, cu servire ireproşabilă şi cu un meniu fresh, bazat pe peşte şi fructe de mare, care sa imbine condimente si influente din intreaga lume”, a declarat Michele Mingozzi, chef-ul cu experienţă internaţională în restaurante cu stele Michelin, acum semnând meniul resturantului Casa Hrisicos, dar şi pe cel al restaurantelor Red Angus şi The Beef Club din Bucureşti.

În perioada 8-18 Iulie 2016, anii 1900 au fost reînviaţi de multitudinea siluetelor elegante, aşezate la ferestrele restaurantului Casa Hrisicos şi de muzica românească interbelică, ce se auzea din interiorul clădirii şi anima Piaţa Ovidiu. Atmosfera din Piaţă amintea trecătorilor curioşi de forfota cotidiană a seratelor specifice secolului trecut.

Cuvinte cheie:  Casa Hrisicos  Constanța  redeschidere  restaurant  eveniment

Casa Hrisicos renaşte dupa aproape 100 de ani