Data de 25 martie rămâne o dată specială pentru iubitorii de muzică ușoară si implicit pentru Fundaţia “Henry Mălineanu”

Bucureşti - 25 martie 2017 -

Se implinesc astăzi 97 de ani de la naşterea compozitorului de muzică uşoară şi om de teatru, Henry Mălineanu.

Talentul autentic, iubirea dezinteresată pentru muzică și artă în general, nobilitatea spiritului și modestia, subscrise unui ideal umanist, l-au definit pe omul și compozitorul Henry Mălineanu.

Artistul şi-a dedicat viața muzicii autentice, făcând din semnătura sa un gaj de calitate inconfundabial prin finețea, complexitatea și sensibilitatea fără egal ale stilului său, indiferent de genul abordat.

Henry Malineanu a fost mai mult decat un artist, a fost un reper de moralitate, de carisma si umor, un om memorabil.

De-a lungul a peste 60 de ani a creat şlagăre de muzică uşoară, romanţe şi cântece de petrecere, precum şi comedii, muzică de teatru şi de film: de la 'Cum am ajuns să te iubesc' și 'Ce să fac dacă-mi placi?!' la 'Aș vrea iar anii tinereții!' și 'Am început să-mbătrânesc', dar și 'Astă seară mă fac praf!' și 'Ia mai toarnă-un păhărel', până la 'Bună seara, domnule Wilde' la 'Comedie de modă veche'.

A compus cântecele unei întregi generaţii muzicale, obţinând premiile festivalurilor de muzică uşoară Mamaia (1963, 1964, 1969, 1971) şi “Crizantema de aur” Târgovişte (1980), Artist Emerit (1962), Laureat al Premiului de Stat (1953), precum şi Premiul Uniunii Compozitorilor din România (1971, 1977, 1978, 1991 pentru întreaga activitate muzicală).

Muzica lui Henry Mălineanu demonstrează stăpânirea secretelor cântecului de largă accesibilitate, fiind un melodist înnăscut şi un orchestrator de fineţe. Opera sa îşi continuă şi astăzi menirea, fiind o invitaţie constantă la cunoaştere muzicală.

Fundaţia Henry Mălineanu continuă valorile în care s-a format, a creat şi a crezut Henry Mălineanu şi îşi propune să sprijine muzica cultă şi să încurajeze setea de frumos pentru a păstra vie memoria generozității, eleganței, umorului și profesionalismului acestui reper al culturii românești, demn model pentru generațiile viitoare.

Youtube: https://www.youtube.com/user/HenryMalineanu

Facebook: https://www.facebook.com/henrymalineanu.ro/

Cuvinte cheie:  Fundaţie  “Henry Mălineanu”  aniversare  Henry Mălineanu  compozitor  muzică ușoară