Românii rambursează o sumă semnificativă din taxele plătite în plus în Marea Britanie

27 aprilie 2017, 05.43 - Afaceri   Social

București - 27 aprilie 2017 -

Marea Britanie este una din cele mai populare țări pentru emigranţi. Comunitatea Românilor a cunoscut cea mai rapidă creştere în UK, ajungând la aproximativ 223.000 de persoane în anul 2015. Numerele sunt încă în creștere. Din păcate, majoritatea celor care vin înapoi acasă după o perioadă mai lungă sau mai scurtă de lucru în Anglia, nu știu că pot solicita returnarea taxelor.

Taxele din Marea Britanie pot fi rambursate din ultimii 5 ani. Conform Adrianei Ciupe, managerul companiei RT TAX - rambursare a impozitului din străinătate, oamenii nu știu întotdeauna că taxele pot fi rambursate pentru mai mult de un an în urmă: „Cel mai important nu este să nu se depăşească termenul limită. De exemplu, acum oamenii pot rambursa taxele pentru anul 2013 și anii următori. Uneori, sumele rambursate sunt cu adevărat surprinzătoare. Recent, am rambursat mai mult de 3700 de Euro pentru un client şi în jur de 2500 de euro pentru alt client”.

Suma rambursabilă depinde de factori precum veniturile neimpozitate (NTI), impozitele plătite, perioada în care o persoană a lucrat în Marea Britanie. Potrivit A.Ciupe, în cazul în care venitul anual al unei persoane nu depășește NTI, cel mai probabil, toate impozitele pe venit plătite în plus vor fi rambursate. În caz contrar, dacă venitul depășește NTI, suma rambursabilă depinde de mai mulți factori. NTI în Marea Britanie crește în fiecare an. În anul fiscal 2015-2016 a fost de 10 600 GBP, în anul fiscal 2016-2017 - 11 000 GBP.

Marea Britanie diferă de alte țări, deoarece aici anul fiscal începe din 6 aprilie și durează până în 5 aprilie. De asemenea, este important să se știe că, persoanele care se înscriu ca şi self-employed, sunt obligaţi să depună declarația fiscală în fiecare an. În caz contrar, se pot percepe penalizări, care încep de la 100 GBP pe lună și pot ajunge până la 1300 GBP pe an. „Avem un client, care a perceput 14 mii GBP în penalizări. Acesta este rezultatul declarațiilor fiscale completate greșit sau a celor care nu au fost trimise deloc către autoritățile fiscale„- explică A.Ciupe.

Toți oamenii care lucrează în mod legal în Marea Britanie trebuie să plătească taxe. Atunci când o persoană începe perioada de lucru, un angajator nu știe suma exactă pe care angajatul său o va câștiga la sfârşitul anului fiscal, prin urmare, un angajat poate plăti o sumă mai mare a taxelor decât ar trebui. Această sumă suplimentară poate fi rambursată. Potrivit statisticilor suma medie rambursabilă este de 878 Eur.

Mai multe informaţii:

Adriana Ciupe