Will Graham va aduce mesajul speranței la Cluj pentru zeci de mii de persoane din toată Transilvania

16 octombrie 2017, 03.54 - Afaceri

Cluj-Napoca - 16 octombrie 2017 -

Will Graham, nepotul celui mai mare evanghelist al secolului trecut – Billy Graham – care a predicat în fața a peste 215 milioane de persoane în peste 185 de țări, va sosi în luna octombrie 2017 la Cluj-Napoca, pentru a aduce mesajul speranței unei noi generații de români.

La 22 de ani de la vizita lui Billy Graham în România, zeci de mii de persoane din șase județe ale Transilvaniei: Alba, Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Mureș, vor lua parte la Sărbătoarea Speranței (21-22 octombrie, la Sala Polivalentă). Corul unit al tinerilor „Hope For Generations”, alcătuit din peste 1500 de voci, va înfrumuseța programul muzical al evenimentului, la care vor participa următorii interpreți internaționali: Aaron Shust (SUA), Huntley Brown (Jamaica), Marius Livanu (Italia); grupuri muzicale din România: Cătălin și Ramona Band, Continental, Messis, Ștefan Ciobanu Band, Roots.

“România are un loc special în familia mea. Turneul făcut de bunicul meu în țară, în 1985 – care a inclus o vizită în Cluj-Napoca – rămâne un moment major al slujirii sale de decenii. Cine poate uita imaginile cu mii de oameni care au umplut străzile, cu dorința arzătoare să asculte vestea bună a lui Isus? Tatăl meu s-a întors în Timișoara, în 2008, iar acum este rândul meus ă împărtășesc speranța în Hristos în acest oraș frumos, într-o țară istorică. Aș ruga creștinii din România să se roage pentru Sărbătoarea Speranței, după cum mă rog și eu, pe măsură ce ne apropiem de festivalul din Octombrie”, a declarat Will Graham, vorbitorul principal al Sărbătorii Speranței

Sărbătoarea Speranței din Cluj va fi primul prilej pentru ca Will Graham să predice în România. El reprezintă a treia generație a familiei Graham care proclamă Evanghelia lui Isus Hristos sub stindardul Asociației Evanghelistice Billy Graham. De la începutul slujirii sale, Will a vorbit mulțimilor din America de Nord, Australia, India și alte părți ale Asiei, precum și în America de Sud.

Venirea lui Will Graham în țara noastră este continuarea frumoasei tradiții care a început-o la vremea sa bunicul lui - Billy Graham. În septembrie 1985, Billy Graham a făcut un tur prin România, oprindu-se la Arad, București, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara. În cartea sa autobiografică Billy Graham a scris: „Vizita în cele 7 orașe s-a evidențiat prin prezența numeroasă a oamenilor, uneori depășind 100.000 într-un singur loc. Cu siguranță, aceste întâlniri au fost cele mai numeroase din câte am văzut în Europa de Sud-Est. Oriunde aș fi sosit, am văzut o foame spirituală și deschidere pentru Evanghelie.”

Franklin Graham – fiul lui Billy Graham, este președintele BGEA și președintele Organizației Internaționale de Binefacere „Punga Samariteanului”. El a venit în România în 2008 pentru a participa la „Festivalul Speranței” din Timișoara. Peste 77.000 de persoane au fost evenimentul care a avut loc pe stadionul „Dan Păltinișanu” .

Alături de Sărbătoarea Speranței din Cluj-Napoca, pe agenda lui Will Graham se mai află în anul 2017 evenimente similare organizate în Alabama și Indiana (SUA), precum și campanii internaționale în Mexic și Canada.

Cuvinte cheie:  festival  religie  will graham