Indraznetii CityChangers aduc inovatie in orase

25 octombrie 2017, 11.12 - Afaceri

Viena - 25 octombrie 2017 -

Agenda celui mai mare eveniment din Europa pentru orase sustenabile este disponibila online

Viena, 24 octombrie 2017 – 3.000 de persoane din peste 400 orase, 50 tari si patru continente sunt asteptate la conferinta internationala URBAN FUTURE Global Conference (UFGC) care va avea loc intre 28 februarie si 2 martie 2018. Pentru prima data, conferinta va avea loc la Viena si va reuni cei mai importanti CityChangers (cei care aduc schimbari pentru orase) din zilele noastre. Pentru prima data la nivel global, "Cities FuckUp Night", un eveniment experimental care a luat nastere in Mexic, prezinta un element esential.

CityChangers aduc schimbari pentru orase

Cresterea populatiei, lipsa resurselor, schimbarile climatice si poluarea aerului reprezinta probleme majore pentru orase. In plus de asta, structurile administrative rigide impiedica schimbarile care se impun. Aici intervin asa-numitii CityChangers: indrazneala si implicarea acestora darama structurile urbane rigide si regandeste procesele si metodele de comunicare.

Evenimentul "Cities FuckUp Night"

Pentru prima data va avea loc evenimentul FuckUp Night pentru factorii de decizie la nivel de orase, in cadrul conferintei UFGC. Acest format de eveniment a impresionat deja 200.000 de participanti in peste 250 de orase si scopul sau este daramarea tabuului esecului si invatarea din greseli. Consilierul Andrea Reimer, Vancouver, vorbeste despre primul eveniment "Cities FuckUp Night", si anume despre ce nu ar trebui sa se intample deloc.

Programul este disponibil online – 120 speakeri s-au inscris deja

Agenda este disponibila acum pe www.urban-future.org/programme. Continutul se concentreaza pe cele patru subiecte-cheie cu privire la mobilitate, traiul urban si planificarea urbana, comunicare, conducere si resurse. Imbunatatirea calitatii aerului in orase este deasemenea unul dintre subiectele prioritare pe agenda din acest an.

Dintre speakeri fac parte:

·Johanna Kotipelto: experta in cabinetul prim-ministrului finlandez si fondatoarea unei platforme digitale pentru proiecte durabile in sectorul administratiei urbane, finantate prin crowdfunding (finantare benevola, direct de la public).

·Andrea Reimer: consilier pe "Greenest City Action Plan" (multiplul castigator de premii Planul de Actiune pentru cel mai ‘verde’ oras) care si-a propus sa transforme orasul Vancouver in cel mai ‘verde’ oras din lume pana in 2020.

·David Gelber & Joel Bach: Producatorii serialului-documentar american Years of Living Dangerously (Anii traiti periculos), castigator al Premiului Emmy, care vorbeste despre schimbarile climatice.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.urban-future.org

Contact:

Lisa Gatterbauer

Communication UFGC +43 6502211616, media@urban-future.org

Gabriele Egartner

Grayling Austria GmbH

+43 1524430010, gabriele.egartner@grayling.com

Cuvinte cheie:  urban future  conferinta  agenda