KUMA - “How is made?”

Bucuresti - 18 iunie 2018 -

Combinarea cu succes a esteticii şi funcţionalităţii reprezintă caracteristicile esenţiale ale colecţiilor moderne. KUMA este una dintre companiile care investesc în crearea de produse contemporane, a căror valoare este dată de versatilitate şi soluţii personalizate. Colecţiile sale expresive, dar minimaliste, sunt rezultatul unei cercetări continue în materie de design.

Pentru a înţelege drumul parcurs de un obiect de design până la atingerea perfecţiunii, am intrat în universul
KUMA. KUMA produce local lavoare, căzi de baie, blaturi pentru bucătărie cu chiuveta turnată continuu, cu ajutorul unor tehnologii inovatoare şi manoperă 100% românească, designul find de inspiraţie scandinavă.

Prima etapă în ceea ce priveşte procesul de realizare al produselor
KUMA constă în analizarea obiectului, conform cerinţelor clientului. KUMA, din punct de vedere al logisticii, poate realiza orice produs din portofoliu (lavoar pentru baie sau blat de bucătărie) personalizat pe spaţiul clientului. Astfel, produsul va fi unul unicat, adaptat perfect spaţiului şi la un preţ competitiv.

Pentru realizarea unui lavoar, în primul rând se alege o formă de bazin din cele 85  aflate în portofoliul
KUMA. Mai apoi, se trece la alegerea materialului, din cele 10 grupe. Toate materialele sunt testate şi au declaraţii de performanţă, astfel încât clienţii KUMA să se poată familiariza cu proprietăţile acestora şi cu modul în care trebuie să le întreţină. Reputaţia produsului este dată şi de această transparenţă în comunicarea cu clientul final.

Blaturile de bucătărie urmează aceeaşi procedură de producţie, frumuseţea şi unicitatea unui blat
KUMA sunt conferite de continuitatea dintre chiuvetă şi blat, realizată printr-o turnare continuă. Nu se alipeşte şi nu se încastrează nimic, iar design-ul promovat este unul scandinav, caracterizat de minimalism, linii suple, fluide, KUMA fiind o companie daneză care produce în România.

Liniile de producţie şi procesele aferente sunt gândite astfel încât să ofere o flexibilitate înaltă. De exemplu, există produse care variază ca lungimi între 60 cm şi 420 cm, în funcţie de spaţiul în care acestea vor fi integrate. De asemenea,
KUMA produce şi lavoare destinate proiectelor de office building/spaţii publice mari, care necesită pe acelaşi blat mai multe forme de boluri. Şi în acest caz, logistica KUMA poate gestiona procesele de producţie pentru toate cele 85 de forme, care pot fi turnate continuu în lavoare duble, triple, etc. Imaginaţia arhitecţilor este transpusă în practică cu succes de KUMA, iar sloganul „Fii Diferit, Alege Design-ul, Alege KUMA” completează tabloul despre o firmă în continuă expansiune. Cele mai multe proiecte sunt realizate împreună cu arhitecţi şi designeri români, această cooperare oferind un plus de valoare.

Fluxul de producţie implică resurse atât în tehnologie de ultimă generaţie - un exemplu ar fi maşinile de turnat automate, dar şi resurse umane cu pregătire înaltă.
KUMA acordă o atenţie deosebită angajaţilor săi şi pregăteşte personal calificat, care să obțină o expertiză de top şi să reprezinte cu succes brand-ul. KUMA investeşte permanent în dezvoltarea personală a angajaţilor şi creează un mediu propice îmbunătăţirii constante a abilităţilor acestora.

Clienţii se bazează pe procesele de logistică ale
KUMA. Clienţii mari au cerinţe pe măsură în ceea ce priveşte logistica, durata şi garantarea livrării, dar şi gestionarea sistemelor lor.  KUMA a pus la punct sisteme informatice foarte bune care  satisfac cerinţele clienţilor referitoare la transferul de date, programele de analiză şi control şi alte aspecte.

Succesul
KUMA se datorează perseverenţei în realizarea unor produse de înaltă calitate. KUMA realizează produse exclusiviste, iar calitatea trebuie să fie pe măsură. În acest sens, compania a obţinut încă din  2005 certificarea ISO 9001 iar în 2009 certificarea CE, care a fost revizuită după ultimul standard în vigoare din 2015.

De asemenea,
KUMA România deţine şi acreditarea „Strongest in Romania” realizată de Credit Info, o instituţie nordică. Astfel, KUMA se numără printre cele 4% companii româneşti analizate, care îndeplinesc câteva criterii importante în lumea business-ului şi a parteneriatelor solide: cifra de afaceri, profitabilitatea, rentabilitatea capitalului, lichiditatea curentă, istoric pozitiv în relaţia cu clienţii externi.

Fabricarea în România şi caracterul inovator al produselor reprezintă caracteristici ale produselor
KUMA care au construit o poveste de succes în domeniul conceptelor pentru baie şi bucătărie. Compania continuă să exploreze cele mai rafinate concepte de design, fiind întotdeauna în pas cu cele mai noi tendinţe şi oferind clienţilor produse de cea mai înaltă calitate.

Be different. Choose design. Choose
KUMA.

*****

KUMA România  este o companie daneză-română înfiinţată în 1998, subsidiară a Kuma A.S. din Danemarca.

Designul nordic minimalist, tehnologia modernă, standardele înalte de producţie şi fabricaţie, permit obţinerea unor produse de o calitate deosebită, pentru piaţa din România, peninsula Scandinavă şi alte ţări din Europa.

http://www.kumaromania.ro CONTACT: Meridian PR, rodica.velican@meridianpr.ro, 0722 423 223

Cuvinte cheie:  Kuma  design interior

KUMA - “How is made?”