Lanțul internațional de cinematografe Cineplexx se lansează in România

Viena - 12 noiembrie 2018 -

Lanțul de cinematografe internațional cu sediul în Austria, Cineplexx, continuă să își extindă prezența pe piața internațională, intrând pentru prima data pe piața din România. Până în 2021, cel mai mare lanț de cinematografe din sud-estul Europei – care are în prezent 22 de amplasamente, din Slovenia până în Grecia – va inaugura opt cinematografe de ultimă generație în mai multe orașe din România, introducând astfel cele mai noi tehnologii în materie de imagine și sunet. Compania a semnat contracte de închiriere pe termen lung cu operatori ai unor centre comerciale cunoscute din mai multe orașe ale României. În primul sfert al anului 2019, primele două cinematografe vor fi inaugurate în București si Satu Mare, în nord-vestul țării. Este plănuită inaugurarea altor două cinematografe până la sfârșitul lui 2019.

”Observăm un potențial mare de dezvoltare a pieței românești de cinematografe și – bazându-ne pe o strategie clară de intrare ulterioară pe piață – am decis să construim amplasamente de înaltă calitate pentru vizionarea filmelor în mai multe centre comerciale noi. Mai mult, în prezent cercetăm viabilitatea unui ”proiect de recondiționare” care ar putea fi adăugat portofoliului nostru pe viitor” a declarat Christof Papousek, managing partner al grupului de cinematografe Cineplexx.

Opt amplasamente până în 2021 și o investiție de 25 de milioane de euro în România

După extinderea inițială cu patru noi amplasamente în 2019, Cineplexx plănuiește să inaugureze alte patru cinematografe: două în 2020 și alte două până la sfârșitul anului 2021. În total, Cineplexx va investi 25 de milioane de euro în construcția a peste 50 de ecrane. Cineplexx menține deja o prezență puternică în sud-estul Europei și este poziționată foarte bine și pregătită să ofere condiții excelente pe piața din România. Pe de o parte, prezența sa va genera o valoare comună semnificativă pentru amplasamente, iar pe de alta va facilita utilizarea optimă a acestora prin intermediul unei rețele de infrastructură consacrate și a expertizei profesionale. Cu aceste noi evoluții, Cineplexx își va continua strategia de expansiune în sud-estul Europei, încununată cu succes, și își va consolida poziția drept cel mai mare lanț de cinematografe din regiunea sud-est europeană.

La mijlocul lunii noiembrie, Cineplexx va inaugura un cinematograf cu opt ecrane in centrul comercial ”Promenada” din orașul sârb Novi Sad. La scurt timp după acest eveniment, la mijlocul lunii decembrie, un al doilea cinematograf Cineplexx va fi inaugurat în capitala Albaniei, Tirana.

”Odată cu intrarea noastră pe piața din România, punem din nou accentul pe strategia noastră de investiții contraciclică și ne pregătim de ani buni pentru industria cinematografică în 2019 și 2020. Blockbustere de renume globală, incluzând seriile Războiul Stelelor, James Bond și Avatar, se află în momentul de față în stadiul de producție și vor asigura noi recorduri de audiență” a declarat Christian Langhammer, director executiv și actionar principal al grupului Cineplexx.

Lider de piață în sud-estul Europei și lider în tehnologia cinematografică

Cineplexx și-a asumat un rol de conducere în întreaga regiune a sud-estului Europei în ceea pe privește tehnologia cinematografică, în special în ceea ce privește proiecțiile laser, 3D, IMAX®, tehnologie laser Dolby VisionTM și tehnologie sonoră de ultimă generație. De curând, primul cinematograf din regiunea germanofonă echipat cu un ecran LED Samsung Onyx a fost inaugurat în Viena.

Despre Constantin Film-Holding GmbH

Distribuitorul de filme Constantin Film Holding GmbH a fost înființat în Austria, în 1951. În 1967, odată cu achiziția cinematografului Kreuz Kino din centrul Vienei, a fost creat un al doilea reper în segmentul său de cinematografe. 25 de cinematografe tradiționale și centre cinematografice operau în acest segment până la începutul anilor ’90. În urma unei schimbări structurale a cinematografelor, Cineplexx Kinobetriebe GmbH, un subsidiar al Constantin Film Holding GmbH, a fost fondat în 1993. Compania s-a dezvoltat într-o perioadă în care multe din cinematografele tradiționale din Austria ieșeau de pe piață, iar cinematografele de tip multiplex stabileau noi standade în domeniu. Constantin Film a reacționat la adresa acestui trend și a format un grup, care la momentul de față cuprinde 20 de cinematografe mari, cu un total de 158 de ecrane. Mai mult decât atât, există și șase cinematografe tradiționale cu un total de 18 ecrane precum și mai multe întreprinderi comune cu Star-Movie Group în Austria Superioară. În 2009, Cineplexx INTERNATIONAL GmbH și-a început expansiune în țările vecine Austriei și primul cinematograf extern a fost inaugurat în Bolzano, în Tirolul de Sud. Cineplexx INTERNATIONAL a preluat, de asemenea, un cinematograf în centrul orașului Zagreb, punând astfel bazele expansiunii în țările din Vestul Balcanilor. Următoarele cinematografe Cineplexx au fost inaugurate în 2011 și 2012 în Croația, Serbia, Muntenegru și Macedonia. În 2013, Cineplexx a inaugurat cinci amplasamente de tip multiplex în Slovenia și primul cinematograf cu șapte cerane în Albania. În primăvara anului 2014, un alt cinematograf a fost inaugurat în Serbia: centrul comercial Ušće din Belgard este cel mai mare amplasament, având 11 ecrane și o capacitate de peste 2500 de locuri. Cea mai recentă expansiune a avut loc în martie 2018, cu deschiderea Cineplexx Parndorf. Astăzi, Cineplexx deține 44 de cinematografede tip multiplex și sașe amplasamente tradiționale în Austria, Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia, Albania, Grecia și Italia, oferind peste 300 de ecrane. În 2017, compania avea 1500 de angajați, o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro și audiență totală de aproape 12 milioane de spectatori. Mai multe informații sunt disponibile la
www.cineplexx.at.

Pentru întrebări:

Contact al agenției

LOEGBELL NORDBERG

Mag. Martin Fürsatz, MA

Telefon: +43-1-890 44 06-17

mf@loebellnordberg.com

www.loebellnordberg.com

International Cinema Operator Cineplexx to launch in Romania

The Austrian-based international cinema operator group, Cineplexx, is continuing to broaden its international market presence as it expands into the Romanian market for the first time. By 2021, the largest cinema operator in the SEE region – which currently comprises 22 venues from Slovenia through to Greece - will set up eight cutting-edge movie theatres in several Romanian cities, thereby introducing the latest image and sound technology. The company has entered into long-term lease contracts with renowned shopping mall operators in various Romanian cities. In the first quarter of 2019, the first two venues will open in Bucharest and in Satu Mare in the northwest of the country. A further two more venues are planned for the end of 2019.

“We see great potential for development in the Romanian cinema market and - based on a clear “second-mover” strategy - we have decided to develop premium movie locations in several new shopping malls. Furthermore, we are currently investigating “refurbishment projects“ that may also be added to our portfolio in the future,” says Christof Papousek, managing partner of the Cineplexx cinema group.

Eight locations by 2021 and a 25 million-euro investment in Romania

After the initial expansion of four new locations in 2019, Cineplexx is planning to open four additional cinemas: two in 2020, and a further two by the end of 2021. In total, Cineplexx will invest 25 million euros into the construction of more than 50 screens. Cineplexx already maintains a strong presence within the SEE region and is therefore well positioned and prepared to provide excellent conditions in the Romanian market. On the one hand, its presence generates large operative synergies, and on the other, it facilitates optimal use through its well-established infrastructure and professional know-how. With this next new development, Cineplexx will continue its successful expansion strategy in southeast Europe, thereby consolidating its position as the largest leading cinema operator across the entire SEE region.

In mid-November, Cineplexx will be opening a cinema with eight screens in the “Promenada” shopping mall in the Serbian city of Novi Sad. Shortly thereafter, in mid-December, the second Cineplexx cinema will open in the Albanian capital of Tirana.

“With our entry into the Romanian market, we are once again emphasising our counter-cyclical investment strategy and are preparing ourselves for forthcoming strong years for cinema in 2019 and 2020. World-famous blockbuster series, including Star Wars, James Bond and Avatar, are currently being produced and will ensure new visitor records”, says Christian Langhammer, CEO and main shareholder of the Cineplexx cinema group.

Market leader in the SEE region and the leading company in cinema technology

Cineplexx has taken a leading role in the entire SEE region in cinema technology, particularly regarding laser projection, 3D cinema, IMAX®, Dolby VisionTM laser technology and cutting-edge sound technology. Only recently, the first cinema in the German-speaking region equipped with a Samsung Onyx LED screen was opened in Vienna.

About Constantin Film-Holding GmbH

The film distributor Constantin Film Holding GmbH was founded in Austria in 1951. In 1967, with the acquisition of the “Kreuz Kino” in downtown Vienna, a second mainstay was created in the segment of cinema operations. Twenty-five traditional movie theatres and cinema centers operated in this segment right up to the early 1990’s. Following a structural change in cinema operations, the Cineplexx Kinobetriebe GmbH, a subsidiary of the Constantin Film Holding GmbH, was founded in 1993. The company developed during a time in which many traditional movie theatres in Austria were driven out of the market and multiplex cinemas set new standards in this sector. Constantin Film reacted to this trend and formed a group, which currently includes 20 large cinemas with a total of 158 screens. Furthermore, there are also six traditional movie theatres with a total of 18 screens as well as further joint ventures with the Star-Movie Group in Upper Austria. In 2009, the Cineplexx INTERNATIONAL Gmbh started expanding to Austria’s neighbouring countries and the first cinema outside Austria was opened in Bolzano, South Tyrol. Cineplexx INTERNATIONAL also took over a cinema in Zagreb’s city centre, thus laying the foundation for expansion into the West Balkan countries. Further Cineplexx cinemas followed in 2011 and 2012 in Croatia, Serbia, Montenegro and Macedonia. In 2013, Cineplexx established five Cineplexx multiplex cinemas in Slovenia and the first seven-screen cinema in Albania. In spring 2014, another cinema was opened in Serbia: Ušće shopping centre in Belgrade is the largest unit offering 11 screens and seating capacity for more than 2,500 people. The most recent expansion took place in March 2018 with the opening of the Cineplexx Parndorf. Today, Cineplexx operates 44 multiplex cinemas and six traditional locations in Austria, Croatia, Serbia, Slovenia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Macedonia, Albania, Greece and Italy, offering 300 screens. In 2017, the company’s working force included 1,500 employees, the overall turnover amounted to 140 million euros, and the number of Cineplexx visitors reached almost 12 million. More information is available at
www.cineplexx.at

Enquiries:

Agency Contact

LOEBELL NORDBERG

Mag. Martin Fürsatz, MA

Phone: +43-1-890 44 06-17

mf@loebellnordberg.com

www.loebellnordberg.com

Cuvinte cheie:  Cineplexx  Austria  Christof Papousek  Christian Langhammer  Constantin Film-Holding GmbH

Lanțul internațional de cinematografe Cineplexx se lansează in România