“ITALIA ÎN ENERGIA MUZICII”

Bucuresti - 19 iunie 2019 -

Pe 26 iunie, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă a României, va găzdui muzica lui Nicola Piovani, unul dintre cei mai mari pianiști internaționali, compozitor și dirijor italian. Autor al unor renumite coloane sonore, a colaborat cu unii dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei italiene, câștigând premiul Oscar în 1999 pentru muzica filmului La vita è bella.

Concertul lui Piovani va fi o poveste muzicală, interpretată de instrumentele prezente pe scenă – pian, contrabas, percuție, saxofon, clarinet, chitară, violoncel, acordeon.

Secvențele video proiectate pe scenă pe durata concertului vor face referire la colaborările artistice ale Maestrului Piovani în domeniul cinematografiei, teatrului, cu regizori spanioli, francezi, olandezi și italieni.

Concertul cu titlul “Italia în energia muzicii” este organizat de Institutul Italian de Cultură în colaborare cu Ambasada Italiei la București.

În timpul seratei, pentru prima oară în România, va fi înmânat mult râvnitul premiu italian “Leonardo The Immortal Light 2019”, unde așteptările cu privire la potențialii destinatari la diferitele categorii sunt foarte mari.

În cadrul spectacolului va avea loc și recitalul Silviei Mezzanotte, renumită cântăreață italiană care, în 1990 a participat la Festivalul de la Sanremo, la categoria Tineri, cu melodia Sarai grande, obținând locul patru. A fost vocea trupei Matia Bazar între 1999 și 2004 și între 2010 și 2016 când părăsește definitiv grupul pentru a îmbrățișa definitiv cariera de solistă.

Prezentatoarea concertului va fi actrița Madalina Ghenea, care a apărut în videoclip-ul cântecului “Il tempo tra di noi” a lui Eros Ramazzotti, în 2008 fiind protagonista calendarului Peroni iar puțin mai târziu s-a remarcat într-un spot tv pentru o companie telefonică filmat alături de Raoul Bova și Teresa Mannino. A avut de asemenea numeroase experiențe cinematografice, până în 2014 când participă la castingul pentru filmul Youth în regia lui Paolo Sorrentino, care îi are ca protagoniști pe Michael Caine și Harvey Keitel.

Realizarea Concertului extraordinar al lui Nicola Piovani la București a fost posibilă mulțumită susținerii oferite de Ducati Energia, un grup cu peste 1200 de angajați în 9 fabrici în întreaga lume: Italia, Croația, India, Argentina, Brazilia și România din 2002 cu o fabrică modernă deschisă la Bușteni și 350 angajați. De peste 17 ani, Ducati Energia Romania, joacă un rol deosebit de important pentru economia regiunii Prahova, nu doar ca cifră de afaceri ci și ca persoane angajate, iar o dată cu noua unitate de producție din parcul industrial din Ploiești, inaugurată anul trecut, asigură peste 600 de locuri de muncă. Societatea este unul dintre principalii furnizori ai Enel Romania, acordând o atenție deosebită eficienței energetice, oferind o importantă contribuție tehnologică și productivă.

Conținutul artistic al Concertului, locația prestigioasă precum și lista selecționată a invitaților, fac ca acesta să reprezinte unul dintre cele mai așteptate momente culturale și mondene ale capitalei. Organizarea tehnică a Concertului va fi asigurată de Andrea Masoni.

Cuvinte cheie:  Nicola Piovani  MNAR  La vita è bella  Madalina Ghenea  Andrea Masoni

“ITALIA ÎN ENERGIA MUZICII”