Zilele George Enescu la Berlin 2019

Berlin - 21 septembrie 2019 -

Asociația George-Enesco-Gesellschaft e.V. Berlin organizează, împreună cu Fundatia Silvestri și Orchestra Radiodifuziunii Berlin  o serie de concerte cu ocazia Zilelor George Enescu de la Berlin.

In cadrul Zilelor George Enescu se vor desfășura  2 concerte ale Orchestra Radiodifuziunii Berlin RSB pe 22 Septembrie in sala  mare a Filarmonicii sub conducerea muzicală a dirijorului Vladimir Jurowski si pe 26 Septembrie in sala mare de la Konzerthaus sub conducerea muzicală a dirijorului Gabriel Bebeselea. La împlinirea a 50 de ani de la moartea renumitului dirijor și compozitor român Constantin Sivestri, va avea loc pe 28 septembrie 2019 un concert omagial și o expoziție dedicată acestuia in sala mică de la Konzerhaus Berlin. Concertul îi are ca protagoniști pe bine-cunoscuții artiști Gabriela Istoc, soprană, Ionuț Bogdan Ștefănescu, flaut, Cristian Niculescu, pian, Josif Ion Prunner, pian, Rafael Butaru, vioară, Elias Schödel, vioară, Aida Carmen Soanea, violă și Radu Nagy, violoncel. Expoziția va avea loc în foaier și va fi curatoriată de Cristina Enășescu.

1. Concertul comemorativ Constatin Silvestri este organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român din Berlin cu ocazia Zilelor George Enescu.

Constantin Silvestri

Cântece de Pustiu - Suita pentru Pian op. 27 (1944)

Nouă cântece din ciclul Lieder, după Heinrich Heine

Sonata pentru flaut și pian op.23 nr 2 (1942)

Șase dansuri populare transilvănene din Colecția Béla Bartók pentru op de pian la 4 mâini. 4 (1930)

George Enescu:

Cantabile e presto pentru flaut și pian

Cvintetul cu pian Op. 29 în minor

Biletele pot fi achiziționate online aici:

2. Căutare este numele primului concert din seria Zilele Enescu 2019.

Concertul va avea loc la Filarmonica din Berlin, duminică 22 septembrie 2019 de la ora 16.00. Concertul îi are ca protagoniști pe: Vladimir Jurowski – Dirijor, Arabella Steinbacher – Vioară, Corul de la Filarmonica George-Enescu din București, Ion Iosif Prunner și Vinzenz Weissenburger (repetiția cu corul), Corul de copii al Staatsoper Unter den Linden din Berlin, Orchestra Radiodifuziunii Berlin.

Benjamin Britten

Concert de vioară și orchestră op. 15

George Enescu Simfonie pentru cor și orchestră Nr. 3 C-Dur op. 21

Biletele pot fi achiziționate online aici:

3. „Peer Gynt“, de Edvard Grieg, și „strigoii“, de George Enescu, compun cel de-al doilea concert din seria Zilelor Enescu 2019 la Berlin.

Concertul va avea loc pe data de 26 septembrie 2019 de la ora 20.00, la Konzerthaus Berlin.

Concertul îi are ca protagoniști pe: Gabriel Bebeşelea – Dirijor, Rodica Vica – Soprană, Tiberius Simu – Tenor, Bogdan Baciu – Bariton, Alin Anca – Bass, Rundfunk-Sinfonieorchester din Berlin.

Edvard Grieg – „Peer Gynt“ – Suita Nr. 2 pentru orchestră

Edvard Grieg

„Peer Gynt“ – Suita Nr. 1 pentru orchestră

George Enescu

„Strigoii“ (Geister) – Oratoriu pe un text de Mihai Eminescu, după manuscrisul reconstituit de  Cornel Țăranu și orchestrat de Sabin Pautza.

Biletele pot fi achiziționate online aici :

Cuvinte cheie:  Zilele George Enescu  Asociația George-Enesco-Gesellschaft e.V. Berlin  Fundatia Silvestri  Orchestra Radiodifuziunii Berlin  Institutul Cultural Român  Zilele George Enescu  Constantin Silvestri  Vladimir Jurowski  Arabella Steinbacher  Ion Iosif Prunner  Edvard Grieg