Pansiprod Medical raspunde acuzatiilor din presa

30 aprilie 2010, 03.37 - Sănătate   Justiţie

Bucureşti - 30 aprilie 2010 - In urma articolelor aparute in presa, SC Pansiprod Medical SRL doreste sa aduca lamuriri opiniei publice in ceea ce priveste scandalul din sistemul sanitar atat de mediatizat in ultimele zile.

Compania Pansiprod Medical actioneaza conform reglementarilor prevazute de legea achizitiilor publice, indeplinind toate procedurile necesare pentru participarea la licitatiile organizate de catre spitale. Toate produsele achizitionate de catre subscrisa sunt insotite de documente de calitate conform normelor impuse de catre legislatia nationala si a Uniunii Europene.

Referitor la furnizarea de consumabile medicale la spitalul CF2 din Bucuresti, SC Pansiprod Medical SRL a incetat livrarea de produse inca din luna septembrie 2009. Valoarea integrala a produselor furnizate acestui spital pe parcursul anului 2009 pana in luna septembrie, cand am incetat colaborarea , se ridica la suma de aproximativ 8000 de lei. Mai mult decat atat, Pansiprod Medical nu a mai participat la licitatiile organizate de catre Spitalul CF2, intrucat aceasta institutie datoreaza bani companiei, neplatind in termen contravaloarea facturilor emise catre aceasta.

Insusi Ministrul Sanatatii, Dl Cseke Atilla a declarat in cursul zilei de ieri ca problemele aparute la Spitalul CF2 s-au datorat sterilizarii necorespunzatoare a instrumentarului medical propriu si a desfasurarii activitatii intr-un mediu necorespunzator si nicidecum consumabilelor medicale.

Asociatia "Sf. Simion" din Breaza despre care se mentioneaza ca a intermediat livrarea de consumabile medicale intre Pansiprod Medical si Spitalul CF2 nu a fost niciodata si nu este clientul Pansiprod Medical, iar compania Pansiprod Medical nu are nici un fel de legatura cu aceasta asociatie.

In anul 2008, in urma scandalului cu catgut-ul ( ata chirurgicala), Ministerul Sanatatii a decis retragerea de pe piata a acestui produs, iar SC Pansiprod Medical SRL s-a conformat dispozitiei, oprind comercializarea acestuia si retragandu-l de pe piata. Nici atunci companiei Pansiprod Medical nu i-a fost adusa vreo culpa.

Testele efectuate de Ministerul Sanatatii in scandalul acelor spinale in anul 2005 releva faptul ca produsele distribuite de SC Pansiprod Medical SRL au fost sterile, iar Ministerul Sanatatii la acea data a emis o adresa catre Pansiprod Medical in care se mentioneaza acest lucru.

Presupusa legatura dintre SC Pansiprod Medical SRL si Dl Sorin Beraru reprezinta un atac la imaginea SC Pansiprod Medical SRL, Dl Sorin Beraru neavand nici un fel de legatura cu aceasta companie, parasind tara in urma cu mai bine de 11 ani.

Drept urmare a celor mentionate, SC Pansiprod Medical SRL a fost acuzata de catre presa nejustificat , fara existenta unor dovezi reale, mentionandu-se doar surse " anonime".

Cuvinte cheie:  Pansiprod  acuzaţii  justiţie  sistem sanitar