Ţuca Zbârcea & Asociaţii obține deblocarea licitației de 176 milioane euro pentru achiziția a 100 de tramvaie în București

25 iunie 2020, 05.38 - Afaceri   Avocatură

Bucuresti - 25 iunie 2020 -

Curtea de Apel București a admis cererea Astra Vagoane Călători Arad, obligând Primăria Municipiului București să pună în executare decizia anterioară a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) în contextul licitației pentru achiziția a 100 de tramvaie.

În data de 24 iunie 2020, Astra Vagoane Călători Arad a obținut la Curtea de Apel București o hotărâre foarte importantă în lupta pentru câștigarea licitației organizate de Municipiul București pentru achiziția a 100 de tramvaie. În acest litigiu, Astra Vagoane Călători Arad a fost reprezentată de o echipă de avocați coordonată de Ionuț Șerban, Partener în cadrul departamentului de Litigii și Arbitraje al Țuca Zbârcea & Asociații.

„Ca urmare a hotărârii instanței, Municipiul București este în situația de a pune în executare decizia CNSC (de asemenea favorabilă clientului nostru, Astra Vagoane) și de a descalifica oferta societății turce Durmazlar Makina Sanayi Ve. Tic. AS. CNSC reținuse că oferta Durmazlar trebuie descalificată pentru că firma turcă nu a prezentat un certificat de omologare tehnică a modelului de tramvai ofertat și a ofertat un prototip, contrar cerințelor caietului de sarcini. Totodată, CNSC a reținut că firma Durmazlar a fost favorizată, întrucât i s-a permis completarea ofertei în mod nelegal. Urmare a descalificării ofertantului Durmazlar, Astra Vagoane rămâne singurul ofertant în procedură”, a arătat Av. Ionuț Șerban.

Procedura inițiată de Primăria Municipiului București vizează achiziționarea a 100 de tramvaie și echipamente necesare îmbunătățirii transportului public de calatori pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 și 55, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 milioane lei (176 milioane de euro).

Comunicat de presă furnizat și asumat de Ţuca Zbârcea & Asociaţii

Cuvinte cheie:  Ţuca Zbârcea & Asociaţii  Curtea de Apel București  Astra Vagoane Călători Arad  Primăria Municipiului București  Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor  Durmazlar  Ionuț Șerban