NOI PROVOCARI IN DOMENIUL SECURITATII CIBERNETICE. CUM ITI PROTEJEZI COMPANIA DE POSIBILELE AMENINTARI?

25 noiembrie 2020, 10.16 - Afaceri   IT&C   Tehnologie

Bucuresti - 25 noiembrie 2020 -

In ultimii ani, domeniul securitatii cibernetice a primit o atentie sporita din partea companiilor din Romania. Una dintre provocarile importante care tin de securitatea IT o reprezinta combaterea amenintarilor cibernetice complexe, care vizeaza atat institutiile publice, cat si companiile din spatiul privat.

Securitatea retelei IT ar trebui sa fie o responsabilitate asumata de catre persoanele din conducerea oricarei organizatii. Acestia trebuie sa ofere o directie clara, gestionata corespunzator, pentru asigurarea indeplinirii obiectivelor stabilite prin politica de securitate.

Totusi, in majoritatea departamentelor IT, monitorizarea expunerii sistemului informational la amenintari majore si revizuirea incidentelor de securitate a sistemului informational necesita un timp indelungat, dat fiind faptul ca alertele cu privire la amenintarile cibernetice pot sa depaseasca numarul sutelor intr-o zi.

CE ESTE RADAR SI CUM FUNCTIONEAZA

Va intrebati cum ati putea sa identificati intr-un timp cat mai scurt vulnerabilitatile cu un risc crescut si sa evitati astfel aparitia unei situatii care v-ar afecta afacerea? F-Secure Radar este platforma prin care puteti gestiona vulnerabilitatile critice care apar in retea.

Solutia scaneaza si mapeaza fiecare sistem sau aplicatie din retea, identificand potentiale vulnerabilitati, cum ar fi: softuri invechite, configuratii gresite ale echipamentelor de retea, sisteme neconforme, porturi deschise si alte erori cu impact major intr-un business.

F-Secure Radar analizeaza potentiale amenintari, pe care le evalueaza in functie de severitate si identifica problemele care trebuie abordate imediat sau care pot fi amanate. Solutia va ofera posibilitatea sa prioritizati rezolvarea lor, in functie de nevoile specifice companiei. Folosind o interfata browser-based simpla si inovativa, Radar permite gestionarea scanarilor de vulnerabilitati, precum si programele de raportare si scanare.

Cu F-Secure Radar, scanarile de vulnerabilitati pot fi efectuate pe statiile de lucru, servere, echipamente de retea si aplicatii web. Cand se detecteaza vulnerabilitati, se pot genera rapoarte personalizate pentru a ajuta la identificarea problemelor si planificarea viitorilor pasi.

Solutia F-Secure Radar este disponibila in format SaaS si ruleaza din cloud-ul F-Secure, oferind posibilitatea de a scana atat dispozitive din afara retelei, cat si dispozitive din retea aflate in spatele firewall-ului.

RAPOARTE CENTRALIZATE SI AUDIT

Prin generarea raportului de risc, Radar ofera un audit de securitate. Folosirea unei astfel de solutii de securitate este necesara, conform “Normei nr. 4/2018 privind gestionarea riscurilor operationale generate de sistemele informatice utilizate de entitatile autorizate/avizate/inregistrate, reglementate si/sau supravegheate de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara”.

A.S.F. impune companiilor nu numai identificarea si rezolvarea oricarei amenintari care tin de securitatea IT, ci si dovada folosirii unei solutii dedicate protejarii datelor cu caracter personal.

“Entitatile au obligatia ca, anual, sa efectueze o scanare de vulnerabilitati si sa se asigure mecanisme de securitate si control al sistemelor informatice importante, pentru pastrarea in siguranta a datelor si informatiilor stocate, a fisierelor si bazelor de date, inclusiv in situatia unor incidente, precum si reconstituirea rapoartelor si informatiilor supuse verificarii.”

Managementul vulnerabilitatilor poate reduce semnificativ costul securitatii si timpul necesar administratorului IT pentru securizarea retelei. Este mai putin costisitor sa va ocupati de securitatea retelei inaintea aparitiei unei situatii grave, decat in timpul unei recuperari de criza sau a unui incident.

DESPRE INFODESIGN GROUP

Serviciile F-Secure se bucura de increderea milioanelor de utilizatori business si home users. Fondata in 1988, F-Secure este in prezent companie publica, listata la NASDAQ Helsinki. Infodesign Group este distribuitor unic F-Secure in Romania, Bulgaria si Republica Moldova, cu o experienta de peste 27 ani in distributia solutiilor de securitate IT.

Detalii pe www.infodesign.ro

F-Secure Radar este disponibil in Romania prin intermediul companiei Infodesign Group, unic distribuitor al produselor F-Secure.

Mai multe detalii, gasiti pe:

F-Secure

Infodesign

Comunicat de presă furnizat și asumat de Infodesign

Cuvinte cheie:  Securitate cibernetica  F-Secure Radar  Autoritatea de Supraveghere Financiara  NASDAQ Helsinki  Infodesign Group  Securitate IT