Țuca Zbârcea & Asociații, suport juridic pentru Coca-Cola HBC România în tranzacția cu HEINEKEN România

14 aprilie 2021, 10.37 - Afaceri   Avocatură

Bucuresti - 14 aprilie 2021 -

Coca-Cola HBC România a intrat în acționariatul platformei de comerț online, Stockday, dezvoltată de HEINEKEN România, prin cumpărarea a jumătate din capitalul social al firmei. Tranzacția a primit recent aprobarea Comisiei Europene.

Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistența juridică Coca-Cola HBC România în tranzacția prin care liderul industriei locale de băuturi achiziționează 50% din capitalul social al Stockday, platforma de comerț online business-2-business, dezvoltată de HEINEKEN România. Platforma va asigura distribuția produselor din portofoliile ambelor companii, în București și alte județe.

Avocații Țuca Zbârcea & Asociații au acordat consultanță generală privind aspectele societare și de M&A ale tranzacției, incluzând analiza de tip due-diligence, asistența în ceea ce privește structurarea tranzacției și aspectele de guvernanță corporativă, precum și asistență în semnarea documentelor tranzacției și pe durata closing-ului. De asemenea, o echipă specializată în dreptul concurenței a asigurat consultanța cu privire la implicațiile legislației în domeniul concurenței.

Echipa de avocați din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații a fost coordonată de Horia Ispas, Partner (corporate/M&A), beneficiind de aportul substanțial al lui Sergiu Crețu, Managing Associate (corporate/data privacy/IP) și Andreea Oprișan, Managing Associate (competition).

„Suntem onorați și încântați că am pus umărul la implementarea unei tranzacții de referință pe piața locală, parteneriatul dintre cei doi giganți în domeniul băuturilor aducând plus valoare segmentului de distribuție și, implicit, sectorului retail și HoReCa din România. Mulțumim Coca-Cola HBC România pentru că ne-a încredințat acest mandat și mulțumim întregii echipe de profesioniști din departamentele juridic, financiar și public affairs din cadrul Coca-Cola HBC România, cu care a fost o plăcere să colaborăm în toată această perioadă.”, a declarat Horia Ispas, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații.

Comunicat de presă furnizat și asumat de Țuca Zbârcea & Asociații

Cuvinte cheie:  Țuca Zbârcea & Asociații  Coca-Cola HBC România  HEINEKEN România  Horia Ispas  Sergiu Crețu  Andreea Oprișan