Comunicat de presa – Microelectronica SA

Bucureşti - 24 iunie 2010 - Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”

- Program cofinantat de Fondul European de Dezvoltare Regională - „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Comunicat de presa privind inceputul proiectului

„ Crearea Infrastructurii necesare pentru utilizarea benzii NFC (Near Field Communication) prin design-ul şi dezvoltarea componentelor NFC inovative şi eficiente din punct de vedere economic - TapFuture”, finantat prin POS CCE, Op 2.1.2. „Proiecte CD de înalt nivel ştiinţific la care vor participa specialişti din străinătate"

Microelectronica S.A., cu sediul in str. Pictor Andreescu 1, sector 2, Bucuresti, in calitate de beneficiar, deruleaza incepand cu data de 2 iunie 2010 proiectul de CDI intitulat TapFuture, avand ca finalitate realizarea infrastructurii necesare pentru utilizarea sistemului de comunicatii mobile NFC.

Proiectul este co- finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica in calitate de Organism Intermediar (OI) in numele si pentru Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in calitate de Autoritate de Management (AM).

Valoarea totala a proiectului este de 11 200 000 Lei, in care asistenta financiara nerambursabila este de 6 mil lei (din FEDR - 4,98 mil lei si din bugetul national 1,02 mil lei).

Locatia de implementare a proiectului este Microelectronica S.A., str. Erou Iancu Nicolae 126 si durata acestuia este de 36 luni.

Proiectul isi propune sa realizeze cu o distributie internationala, coordonata de catre directorul de proiect prof. Emin Korkmaz din Turcia, dezvoltarea de componente NFC inovative necesare pentru sistemului de comunicatii mobile NFC.

Proiectul este componenta care va asigura premizele asimilarii in Romania a acestei tehnologii de mare viitor in domeniul telecomunicatiilor, inclusiv prin contributii la reconfigurarea serviciilor traditionale de piata existenta de plati, rezervari, cumparari la distanta etc.

Director de proiect: prof. Emin Korkmaz, tel. 0318241424, fax 0318241425, emin@microel.ro

Autoritatea Contractanta: Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în calitate de Organism Intermediar (OI), Bucureşti, str. Mendeleev nr. 21-25, sector 1, tel./fax 021 318 30 60

Cuvinte cheie:  Microelectronica  proiect  TapFuture

Comunicat de presa – Microelectronica SA