Noerr a asistat STADA România în realizarea investiției de 48,3 milioane de euro în fabrica de produse farmaceutice de la Turda

27 ianuarie 2022, 03.00 - Afaceri   Sănătate   Social

București - 27 ianuarie 2022 -

STADA România, subsidiara grupului german STADA Arzneimittel AG, a fost asistată de Noerr pe tot parcursul investiţiei de tip greenfield ce se va realiza în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj, încă de la primele discuții cu privire la investiție până la finanțarea acesteia printr-un ajutor de stat din partea Guvernului României.

Investiţia în valoare de aproape 48,3 milioane de euro are ca obiectiv construcția unei noi fabrici de produse farmaceutice, cu o suprafață totală de aproximativ 30.000 mp, și va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 100 milioane pachete pe an, putând fi extinsă ulterior până la 12 linii de fabricație.

Produsele finite din unitatea din Turda - atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fara prescripție medicală - sunt destinate să deservească cu preponderență piețele din Europa, în care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

Investiția are ca termen de finalizare luna octombrie 2024, va genera 375 de locuri de muncă și va fi finanțată printr-un ajutor de stat în valoare de aproximativ 21,5 de milioane euro.

Noerr a acordat asistenţă juridică în toate aspectele investiţiei de tip greenfield, începând cu aspectele de corporate, continuând cu procesul de due diligence în scopul achiziţiei terenului pentru realizarea investiției și negocierea contractului de vânzare-cumpărare a acestuia. Echipa a fost coordonată de partenerii Rusandra Sandu (avocat) și Iulian Sorescu (expert ajutor de stat), care a înțeles exact nevoile clientului și a oferit cu precizie cea mai bună soluție pentru implementarea și dezvoltarea cu succes a acestui proiect.

În vederea obţinerii ajutorului de stat, Noerr a oferit asistenţă integrată juridică, financiară şi fiscală pentru structurarea proiectului de investiţii şi pregătirea documentaţiei solicitate de Ministerul Finanţelor Publice, incluzând etapele aferente planului de implementare a investiției, planul de afaceri, proiecțiile financiare, planul de investiţii şi alte documente suport care au asigurat succesul obţinerii finanţării nerambursabile.

A fost un proiect lung şi complex şi ne bucurăm că această investiţie va fi finanţată de autoritaţile române prin ajutor de stat, această susținere contribuind semnificativ la decizia de alegere a României ca locaţie de investiţie. Ne-am dori să vedem cât mai multe astfel de investiții noi în România, în domenii economice în care avantajul competitiv național nu este atât de bine dezvoltat”, a declarat Iulian Sorescu, partener Noerr.

Despre Noerr:

Noerr înseamnă excelență și gândire antreprenorială. Cu echipe compuse din personalități puternice, Noerr găsește soluții la probleme complexe și provocatoare. Uniţi prin valori comune, cei peste 500 de consultanți au întotdeauna în vedere scopul comun: succesul clienților lor. De aceea, Noerr, ca firmă europeană de avocatură de prim rang, este poziționată în mod optim şi pe plan internațional, cu birouri în unsprezece țări și o rețea mondială de „best friends”. Noerr dezvoltă și oferă clienților soluții viabile în domeniile financiar, fiscal și de management.

Pentru detalii o puteți contacta pe Irina Melecciu-Vițelaru | irina@imvconsulting.ro | +40 722 551 534

Cuvinte cheie:  STADA  farmaceutice  Noerr  Iulian Sorescu