FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TANGO ARGENTINIAN “Transylvania Tango Fest”, in acest sfarsit de saptamana la Brasov

Bucureşti - 08 iulie 2010 - Conferinta de presa : VINERI, 9 iulie 2010, ora 13.00 la Hotel Aro Palace (Salonul Alb)

In perioada 8-11 iulie 2010 Studio Tango Nada Mas Brasov va invita la cea de-a treia editie a Festivalului “Transylvania Tango Fest” (www.tangobrasov.ro).

Tematica Festivalului cu expozitie foto - “Tangoul- oglindire a vietii” - Lucrarile care vor face obiectul acestei expozitii vor reflecta legatura pe care autorul o vede intre tangoul argentinian si viata, trairile, existenta umana.

Maestri invitati: Gonzalo Orihuela&Solange Chapperon (BsAs, Argentina) Ronen Khayat&Maya Schwartz (SUA/Israel).

Gonzalo Orihuela si Solange Chapperon

Gonzalo si Solange - dansatori ai noii generatii cu dorinta de a pune tangoul intr-o lumina traditionala; totodata ei aduc alte elemente impregnate de poezie si metafora, care proiecteaza publicului emotiile dansului. In demonstratiile lor sunt prezente radacinile tangoului traditional imbinat cu elemente inovatoare din alte arii artistice cum ar fi dansul contemporan si teatrul.

Baza, axa pedagogiei lor si a stilului lor de predare este reprezentat de miscarile personale si comunicarea/conexiunea dintre parteneri. Cursurile lor cuprind nenumarate exercitii care ajuta studentii sa-si dezvolte abilitatile artistice si mobilitatea intr-o maniera naturala, dar stilizata, prin repetitie. Ei predau atat tango nuevo, cat si tango traditional , facand procesul de invatare mai simplu si pragmatic.

Ca dansatori si profesori au dansat in Argentina, Canda, Emiratele Arabe Unite si Europa si au fost invitati ai Universitatii Quebec si Salzburg’s Mozarteum; de asemenea, au participat la festivaluri internationale: Tango Magia, Hamburgo Tango Festival, Tango Nuevo Dusseldorf – Tanzhaus.

Ronen Khayat si Maya Schwartz

Ronen Khayat a pus bazele companiei sale - Dance Tel Aviv - cu intentia de a descoperi unde/ cum se intersecteaza baletul, dansul modern si tangoul. Nascut in Israel, Ronen se muta la San Francisco in anii ’80 pentru a-si continua pregatirea la Academia de balet San Francisco. El combina extraordinarele reprezentatii pe scena cu o infloritoare cariera de profesor.

De-a lungul anilor, a dansat in Statele Unite cu Metamorph Dance Company, San Francisco LAB Project si Santa Rosa Ballet Company. De asemenea, a participat in "Carnegie Hall’s Tango Nuevo"si "Dream of Tango" la Teatrul Byham in New York.

Controlul miscarii picioarelor – cu inlantuiri de gacho rapide – este de invidiat la Ronen si Maya. Critici de pe Broadway au salutat extraordinara reprezentatie a lui Ronen in Tango 1st Century.
Pasiunea lui pentru tango s-a dezvoltat pe masura ce a studiat alaturi de mari maestri ai zilelor noastre, printre care Carlos Gavito, Fabian Salas, Ricardo Calvo, Osvaldo Zotto si Lorena Ermoci.

In perioada festivalului vor avea loc si 9 sesiuni de seminare cu maestrii invitati, in cadrul carora vor fi abordate tematici ca: muzicalitate (teorie si practica), conexiune si dialog (imbratisarea in tango), elemente de fluiditate in tango vals, milonga, tehnici pentru leader si follower, dinamica corpului in tango! Toate aceste tematici vor fi „dezbatute” gradat, de la simplu la complicat, in functie de nivelul participantilor, seminarele desfasurandu-se in sala festiva a Liceului „Aprily Lajos” (Livada Postei, Str. Dupa ziduri nr.3).

In fiecare seara vom continua cu Milonga (petrecere cu muzica de tango), milongas ce vor avea in centrul atentiei si demonstratiile profesorilor de tango argentinian din Romania (vineri, 9 iulie) si a maestrilor invitati (joi seara - Gonzalo si Solange - , vineri seara- Ronen si Maya-, sambata seara demonstartiile ambelor cupluri invitate). Toate Milongas vor avea loc la Hotel Aro Palace Brasov, in Salonul Alb. DJ: Gonzalo Orihuela, Claudiu Grosaru (BV).

Studio Tango ‘Nada Mas’ - scoala de tango argentinian din Brasov are ca obiectiv dezvoltarea, sustinerea, si promovarea comunitatii romanesti de tango argentinian catre dansatorii de tango locali, internationali si catre toti cei interesati de acest fenomen.

Scopul acestor evenimente este de a imbina valoroasa sansa de a invata cu experienta placuta de a participa, site-ul www.tangobrasov.ro fiind dedicat informarii si promovarii comunitatii romanesti de tango argentinian indiferent de apartenenta la diferitele scoli din tara.

Ecoul editiilor anterioare peste hotare face ca participarea internationala sa devina o obisnuinta, astfel ca, festivalul din acest an va reuni dansatori de tango argentinian din intreaga tara si de peste hotare. Situat în centrul tarii, Brasovul atrage la acest festival scoli de tango din toata tara, fiind un bun prilej de intalnire pentru dansatori, de promovare a profesorilor din tara si nu in ultimul rand un prilej de mediatizare a tangoului argentinian ca eveniment cultural la Brasov.

Si pentru ca „exista ¬¬¬cai directe spre fericire iar dansul este una dintre ele” va asteptam cu drag sa celebram impreuna patru zile si patru nopti acest minunat dans, tangoul, la Transylvania Tango Fest 2010.

Organizator: Doina Enache - Studio Tango Nada Mas
Pentru toate detaliile festivalului va rugam accesati site-ul www.tangobrasov.ro

Sponsori Festival: Aro Palace Hotel, Restaurantul Bistro de l’Arte, Restaurantul - Pizzerie 4 Amici, Transylvania Buffalo Products, RememberRetro Club, SC Latinus SRL, Casa Rozelor, Hotel Ambient, 7 Stars, Agentia de Turism Carpatour.

Parteneri Media: Radio Brasov, Mix TV, Iubescbrasovul.ro, Revista Corso, Dance News

Cuvinte cheie:  festival  tango  dans  expoziţie  foto

FESTIVALUL  INTERNATIONAL DE TANGO ARGENTINIAN  “Transylvania Tango Fest”,  in acest sfarsit de saptamana la Brasov