Corteva raportează rezultate financiare solide pentru primul trimestru al anului 2022

19 mai 2022, 01.53 - Afaceri   Social   Tehnologie

București - 19 mai 2022 -

INDIANAPOLIS, Ind., Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) (“Corteva” sau “Compania”) a raportat rezultatele financiare pentru cele trei luni încheiate la data de 31 martie 2022.

Principalele evoluții ale primului trimestru din anul 2022

Vânzările nete pentru primul trimestru al anului 2022 au crescut cu 10% față de anul precedent, cu câștiguri pe ambele segmente. Vânzările organice1 au crescut cu 16% în aceeași perioadă, generate de sporuri procentuale de două cifre în toate regiunile.

Vânzările nete de semințe au crescut cu 1% și vânzările organice1 au crescut cu 7% pe an, cu câștiguri notabile în EMEA2 și America Latină, parțial afectate de calendarul sezonier al livrărilor de semințe în America de Nord2. Prețul a crescut cu 8% la nivel global datorită execuției continue a strategiei asumate.

Vânzările nete pe segmentul de produse de protecție a plantelor s-au majorat cu 23%, iar vânzările organice1 au crescut cu 29%,  cu regiunea America de Nord2 lider de vanzăriCreșterile în volum au fost determinate de cererea timpurie și de lansările noilor produse, incluzând erbicidele EnlistTM și RinskorTM, cât și a fungicidului ZorvecTM. Majorările prețurilor au reflectat o execuție puternică în toate regiunile ca răspuns la cresterea de natură inflaționistă a  costurilor.

În standardul GAAP, veniturile și câștigul per acțiune (EPS) din operațiuni continue au fost 577 milioane $ și, respectiv, 0.79 $ pe acțiune pentru primul trimestru al anului 2022. EBITDA1 operațional a fost de 1.04 miliarde $, o îmbunătățire cu 15% față de anul precedent, datorită execuției solide a politicii de prețuri și a câștigurilor din volum în toate regiunile, parțial afectate de inflație și de variații negative ale cursului valutar. Câștigul pe acțiune (EPS1 operațional) a fost de 0.97 $, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conducerea companiei a oferit estimări3 privind vânzările nete și EBITDA1 Operațional pentru tot anul 2022. Compania se așteaptă ca vânzările nete să fie cuprinse între 16.7 miliarde $ și 17 miliarde $ și EBITDA1 Operațional între 2.8 miliarde $ și 3.0 miliarde $. Compania și-a ajustat așteptările pentru EPS1 operațional pentru anul 2022, care este așteptat să fie în intervalul 2.35 $ și 2.55 $ per acțiune, reflectând  un numar mediu mai mic de acțiuni (nota – au avut loc răscumpărări de acțiuni).

Realinierea Business-ului pentru a accelera performanța operațională

Compania a anunțat recent modificări ale modelului organizational, trecând de la un model matriceal la un model axat pe unitatea de business în vederea unei alinieri atât a resurselor, cât și a structurii costurilor la nevoile specifice ale fiecărui “business”, sporind astfel responsabilitatea în livrarea către consumatori și execuția operațională.

Tim Glenn a fost numit Executive Vice President, Seed Business Unit, cu responsabilitate deplină si autoritate  corespunzătoare în conducerea francizei globale a segmentului de semințe  pentru a aduce cele mai bune soluții la nivel mondial fermierilor și consumatorilor din întreaga lume, maximizând randamentul și profitabilitatea.

Robert King s-a alăturat echipei Corteva în calitate de Executive Vice President, Crop Protection Business Unit, conducând operațiunile globale pe segmentul de protecția plantelor, inclusiv pe lanțul de aprovizionare și producție; astfel vom putea oferi fermierilor tehnologii durabile și diferențiate necesare pentru a îmbunătăți productivitatea și profitabilitatea.

Vânzările nete pentru segmentul semințe au fost de 2.5 miliarde $ în primul trimestru al anului 2022, în creștere ușoară față de primul trimestru al anului 2021. Acest rezultat s-a datorat majorării cu 8% a prețurilor. Acest câștig a fost parțial afectat de o scădere de 1% a volumelor și de un impact valutar nefavorabil de 6%.

Creșterea prețului a fost determinată de o execuție puternică la nivel global, condusă de EMEA și de America de Nord, cu un preț al porumbului care a crescut cu 8% la nivel mondial. Scăderea volumului a fost determinată de calendarul sezonier al livrărilor în America de Nord, care a fost parțial compensată de cererea puternică de porumb din Brazilia. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de variatia cursului lirei turcești  și al Euro.

EBITDA operațional pe segment a fost de 569 milioane $ în primul trimestru al anului 2022, în scădere cu 8% față de primul trimestru al anului 2021. Execuția prețurilor și acțiunile continue privind eficientizarea costurilor  și a productivității au fost afectate puternic  de calendarul sezonier din America de Nord, de costurile mai mari de aprovizionare și transport, de impactul nefavorabil al cursurilor valutare  și de impactul nefavorabil  al reevaluării unei investiții în capital.

Rezumat Segment Protecția Plantelor

Vânzările nete pentru segmentul de protecție al plantelor au fost de aproximativ 2.1 miliarde $ în primul trimestru al anului 2022, comparativ cu aproximativ 1.7 miliarde $ în primul trimestru din 2021. Rezultatul s-a datorat unei majorări de 18% a volumului și unei creșteri de 11% a prețurilor. Aceste câștiguri au fost afectate parțial de impactul negativ al portofoliului, evaluat la 1% și de un impact negativ asupra cursului valutar evaluat la 5 %.

Creșterile de volum au fost determinate de cererea puternică de erbicide în America de Nord din cauza preocupărilor legate de aprovizionare, în tandem cu introducerea continuă a produselor noi care se diferențiază de competiție, inclusiv erbicidele EnlistTM, ArylexTM și RinskorTM și fungicidul ZorvecTM.

Majorarea prețurilor a fost determinată de creșterea din America de Nord, inclusiv de prețurile mai mari pentru materii prime și de costurile logistice crescute. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de evoluția lirei turceaști și celei a Euro. Impactul portofoliului a fost determinat de o cesionare în Asia Pacific.

EBITDA operațional pe segment a fost de 491 milioane $ în primul trimestru al anului 2022, în creștere cu 53% față de anul 2021. Creșterea prețurilor și a volumului, precum și acțiunile continue privind costurile au compensat atât impactul nefavorabil al cursului valutar, cât și costurile de achiziție mai ridicate (inclusiv costurile materiilor prime cât și costurile de vânzare mai mari ale SG&A). Marja EBITDA pe segment s-a îmbunătățit cu 460 de puncte de bază față de perioada anterioară a anului, în mare parte determinată de tehnologii noi și care diferențiază produsele noastre de ale competitorilor.

Perspective pentru 2022

Compania confirmă proiecțiile oferite anterior privind vânzările nete și estimări3 EBITDA1 operațional pentru întregul an 2022. Corteva se așteaptă la venituri nete din vânzări de 16.7 miliarde $ și 17.0 miliarde $, care, în medie , reprezintă o creștere netă a vânzărilor de aproximativ 8% și o creștere organică a vânzărilor de 11%.Compania estimează ca EBITDA1 operațional va fi în intervalul de 2.8 - 3.0 miliarde $. EPS (câștigul pe actiune) operațional a fost ajustat, între 2.35 și 2.55 $ pe acțiune, pentru a reflecta un număr mediu de acțiuni mai mic.

Corteva declară ca nu poate să reconcilieze rezultatele financiare viitoare non-GAAP cu cele GAAP din SUA; Compania nu poate previziona, fără a  eforturi nerezonabile, apariția anumitor evenimente ulterioare semnificative asupra cărora nu are niciun fel de control.

Cuvinte cheie:  Corteva  seminte  plante  Chuck Magro