Provocarea VERII 2022 - EDIȚIA A-II-A A CAMPANIEI ANITFUMAT ”RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI”

București - 25 mai 2022 -

„Renunți și Câștigi” este o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat. Scopul programului este îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor. Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni.

Înscrierea pentru participarea în concurs a debutat la 1 aprilie  și se va încheia în 31 mai 2022. Cele 6 săptămâni de abstinență de la fumat vor începe în data de 1 iunie și se vor încheia pe 12 iulie. În acest timp, participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită.

Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe pagina de internet renuntisicastigi.ro, va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, unul din cele 3 premii în valoare de 1200 euro. Fiecare participant va primi un premiu oferit de Editura Viață și Sănătate, dar și produse alimentare oferite de companiile SanoVita și Active Life.

Înscrierile la concurs se pot face de pe site- ul www.renuntisicastigi.ro, în perioada 1 aprilie – 31 mai 2022.

Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Agenția Națională Antidrog, Societatea Română de Medicina Familiei, Asociația Medicilor de Familie Cluj și cu sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară. Partenerii media ai evenimentului sunt Speranța TV și Radio Vocea Speranței.

Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare, fiind cea mai prevenibilă cauză de mortalitate și morbiditate. Fiecare adult care moare prematur, este înlocuit de doi copii care încep să fumeze. În acest sens, organizăm în cadrul Bibliotecii Naționale din București, în data de 31 mai 2022, ora 15:00, o conferință antifumat prin intermediul căreia dorim să sensibilizăm persoanele cu influență cu privire la efectele devastatoare ale fumatului asupra sănătății și necesitatea inițierii unor acțiuni ample de prevenire a acestui obicei nesănătos.

Mai multe informații cu privire la eveniment se pot găsi pe pagina de internet www.renuntisicastigi.ro sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/renuntisicastigi. Pentru detalii sau întrebări vă rugăm să o contactați pe dr. Ana-Maria Zanfir, medic primar chirurgie vasculară, directorul Departamentului Sănătate din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Contact: 0743.345.820 sau prin e-mail la adresa anamaria.zanfir@adventist.ro.

Cuvinte cheie:  CAMPANIEI ANITFUMAT  Renunți și Câștigi  Editura Viață și Sănătate

Provocarea VERII 2022 -  EDIȚIA A-II-A A CAMPANIEI  ANITFUMAT ”RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI”