Press Release international

19 iulie 2010, 02.29 - Afaceri   Construcţii

Bucureşti - 19 iulie 2010 - Schimbare in managementul PORR AG, companie internationala de constructii cu sediul in Austria. Karl-Heinz Strauss va fi noul director general executiv (CEO)

- Karl-Heinz Strauss combina antreprenoriatul si experiza in sectorul industrial si garanteaza astfel dezvoltarea PORR

- Noul director general executiv va imbunatati activitatile de dezvoltare deja existente, precum si operatiunile de transfer de la Strauss & Partner Immobilien GmbH

- Din 2009 Karl-Heinz Strauss detine 2% din actiunile PORR si isi va mari participatia in urmatoarele luni la aproape 5%, iar pe termen lung la un maximum de 10%.

Viena, 19 iulie 2010 --- Noul director general executiv al PORR AG a fost ales in urma unei proceduri temeinice de selectionare care s-a desfasurat in sapte etape. Karl-Heinz Strauss a fost ales in unanimitate de catre Consiliul de Supraveghere joi, 15 iulie 2010. Alegerea reprezinta un pas important facut de compania de constructii. Strauss a impresionat prin activitatile sale antreprenoriale, prin abilitatile sale strategice, prin orientarea pe termen lung catre activitati internationale, si prin personalitatea sa dinamica. Strauss isi va exercita functia de director general executiv incepand cu 13 Septembrie 2010.

Presedintele Consiliului de Supraveghere Friedrich Kadrnoska comenteaza asupra deciziei: „In Karl-Heinz Strauss am gasit candidatul care imbina expertiza industriala si pe cea antreprenoriala. El va avea rolul de a asigura dezvoltarea in continuare si extinderea afacerilor PORR.”

Strauss va fi legat de PORR nu numai in calitate de manager

Karl-Heinz Strauss va fi director general executiv si actionar in acelasi timp: cumparand sau transferand operatiunile Strauss & Partner Immobilien GmbH, participatia sa la PORR va creste de la 2% la aproape 5%, iar pe termenul lung va ajunge la un maximum de 10%. Aceasta inseamna ca un antreprenor de succes si experimentat va conduce echipa PORR – un principiu care s-a dovedit de succes in cazul companiilor mari care activeaza in sectorul constructiilor.
Declaratia lui Karl-Heinz Strauss dupa alegerea in funcia de conducere: „Ma bucura increderea pe care Consiliul de Supraveghere mi-a aratat-o. In calitate de director general executiv si actionar este extraordinar sa poti construi viitorul uneia dintre companiile lider pe piata austriaca.

Actionarii isi asteptarile confirmate

Actionarul majoritar al PORR este sindicatul format din B & C Group si Ortner Group. Klaus Ortner, partener managerial al Ortner Group explica: „Karl-Heinz Strauss are un trecut de succes ca antreprenor si ca manager de corporatie si este un expert indiscutabil in industria constructiilor. Nu ne puteam imagina un candidat mai bun pentru aceasta pozitie.” Michael Junghans, director managerial la B & C Industrieholding afirma: „Promovarea pe termen lung a PORR ca o companie de constructii austriaca puternica este esentiala pentru noi. Cooperearea cu Ortner Group urmeaza exact acest obiectiv.”

Despre Karl-Heinz Strauss

Experienta lui Karl-Heinz Strauss vine din sectorul dezvoltarii imobiliare, unde a lucrat independent alaturi de compania Strauss & Partner pana la momentul alegerii lui in consiliul de administratie al PORR. Unul dintre cele mai renumite proiecte ale sale este Euro Plaza in Wienerberg, cel mai mare complex de birouri din Viena. Pana in 2000, Strauss a desfasurat mai multe activitati pentru Raiffeisen Zentralbank, inclusiv in domeniul constructiilor si imobiliarelor. Pe langa studiile de baza la colegiul de inginerie civila, Strauss a urmat Universitatea Harvard, Scoala de management din St. Gallen, Programul de management avansat la INSEAD Business School si cursuri de master la Universitatea IMADEC. Strauss are 49 de ani, este casatorit si are doi copii.

Despre PORR AG
Cu o cifra de afaceri de aproape 3 miliarde de euro in 2009 si 12.000 de angajati, PORR Group este una dintre cele mai mari companii de constructii din Austria si detine pozitii importante in Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Cehia, Elvetia, Germania, Franta, Ungaria, Croatia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Slovacia si Ucraina.
Reference for queries:

currycom communications GmbH
Mariahilfer Straße 99, 1060 Vienna
Phone: +43 (1) 599 50, Fax: +43 (1) 599 50-509

Point of contact:
Tina Eggl
Mobile: +43 (676) 849 050 34
Email: tina.eggl@currycom.com

PORR AG

Dir. Prok. Rolf Petersen
Group Management
Phone: +43 (50) 626-1199