5 pași în alegerea cafelei perfecte

22 iulie 2022, 05.25 - Afaceri   Agricultură

Bucuresti - 22 iulie 2022 -

Te întrebi cum se prepară o ceașcă de cafea perfectă, cea care îți va trezi simțurile în fiecare dimineață și care te va pregăti pentru noua zi ce începe? Pe lângă alegerea unei cafele de calitate, este foarte important să ții cont de câteva reguli sau sfaturi pentru a te bucura de o ceașcă de cafea cu adevărat pefectă, aromată și extrem de savuroasă.

Găsirea unei cafele perfecte este o adevărată călătorie aromatică. Iată care sunt cele mai importante etape de respectat.

Cafea Robusta sau Arabica?

Între Robusta și Arabica, totul ține de aromă și de cofeină. Cel mai bine ar fi să alegi însă o cafea preponderent sau 100% Arabica deoarece aceasta este o cafea superioară față de Robusta. Cafeaua Robusta este mai bogată în cofeină și are un gust mai amar, în timp ce Arabica, are mai multe arome, un gust mai acidulat și mai dulce decât Robusta.

Lucrurile sunt însă mai complexe decât par. O cafea Arabica din Brazilia nu va semăna cu o cafea Arabica din Etiopia. Ține doar de tine ce să alegi, în funcție de preferințe. Cafelele pure, originale au savori mai afirmate.

Cafeaua Arabica va fi de asemenea mai dulce în gură și va prezenta nuanțe mai delicate și mai plăcute ca și Robusta. Cu siguranță că din acest motiv este cea mai apreciată și mai consumată din lume.

Cafea boabe, capsule sau măcinată?

Cel mai bine ar fi să alegi cafea boabe pe care să o macini chiar înainte de preparare, pentru a te bucura pe deplin de aromele sale.

Aromele cafelei provin din uleiurile esențiale din boabele de cafea. Cafeaua care este măcinată își pierde aromele și gustul cu viteza luminii. Cel mai bine ar fi să ții boabele de cafea într-un recipient ermetic și să le pui în cafetieră la măcinare atunci când prepari cafeaua.

Prăjirea boabelor ar trebui să fie cât mai recentă.

Pentru a te bucura de cea mai delicioasă cafea, prăjirea cafelei, care îți va permite să te bucuri de aroma acesteia, trebuie să fie cât mai recentă. În mod ideal, cafeaua prăjită ar trebui să fie consumată în luna următoare sau săptămâna următoare prăjirii pentru a-și păstra pe deplin toate calitățile.

O cafea proaspăt prăjită îți va dezvălui toate calitățile sale gustative adevărate dacă a fost prăjită recent.

Totuși, va trebui să fie ținută la adăpost de lumină, într-un loc uscat și răcoros și în recipiente închise ermetic.

Pe lângă alegerea și cumpărarea unei cafele perfecte, conservarea acesteia este un lucru la fel de important. Se va păstra calitatea și gustul său unic. O cafea care nu este păstrată așa cum trebuie își va pierde o parte din profilul aromatic.

Cafeaua nu trebuie să fie însă prăjită extrem de intens

Acest lucru are un motiv important- cafeaua va fi tare, dar nu te vei putea bucura de aroma sa.

Pentru a determina calitatea unei cafele este esențial să analizezi parcursul său, de la cultura sa până la consumul său. Ai deci la îndemână o mulțime de indicii  pentru a vedea dacă ai o cafea de calitate sau nu. Regiunea sa, cultura sa, gradul său de prăjire, aspectul său vizual...

Încearcă, apreciază, vezi ce îți place, ce nu îți place... la fel ca și în cazul unui vin bun, alegerea unei cafele perfecte este o adevărată aventură a gusturilor și simțurilor!

Ti s-au parut utile aceste sfaturi? Speram ca au fost de ajutor. Daca esti iubitor de cafea avem o veste buna.

Poti alege foarte usor ce cafea ti se potriveste chiar din confortul casei tale.

Pe  EspressoCafe.ro gasesti o gama variata de cafea boabe, macinata si capsule, cele mai renumite marci la nivel mondial.

Misiunea noastra este de a oferi  tuturor iubitorilor de cafea posibilitatea de a procura, intr-un mod comod si rapid, cafeaua care li se potriveste.

Fata de magazinele obisnuite, pe Espresso Cafe gasiti cafele la preturi mai mici, direct din confortul casei dumnevoastra, intr-o gama mult mai variata.

Ne gasiti online pe EspressoCafe.ro sau la tel. 0724.880.908 (L-V 8.30-16)

Cuvinte cheie:  cafea  agricultura  mediu

5 pași în alegerea cafelei perfecte