Cele mai noi tehnologii în domeniul oncologic, prezentate de Siemens Healthineers și Varian la Congresul Societății de Radioterapie și Oncologie Medicală

18 octombrie 2022, 11.21 - Afaceri   Sănătate   Social   Tehnologie

București - 18 octombrie 2022 -

Siemens Healthineers, lider în domeniul tehnologiei medicale dedicate depistării și tratării cancerului, a prezentat alături de Varian, nou membru al grupului cu experiență vastă în radioterapie, cele mai noi tehnologii în protocolul afecțiunilor oncologice, la Congresul Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală.

Siemens Healthineers este lider în tehnologii medicale avansate cu peste 125 de ani experiență în domeniu. Portofoliul său de soluții cuprinde soluții de diagnostic in-vitro și in-vivo, terapii și tratamente împotriva cancerului bazate pe imagistică medicală de înaltă precizie, cu un rol determinant în stabilirea protocolului de tratament oncologic.

Prin integrarea în 2021 a Varian, lider în domeniul radioterapiei, s-a creat un parteneriat puternic, capabil să susțină pacienții de-a lungul întregului proces de investigare clinică și de tratare a cancerului. Acest parteneriat propune un portofoliu unic, integrat, care cuprinde imagistică, diagnostic de laborator, inteligență artificială și tratament țintit, personalizat, pentru lupta împotriva cancerului.

Cele două companii au adus, pentru prima dată împreună, în noua formulă, inovația în domeniul tratării cancerului în fața specialiștilor din România, la cea de-a 13 a ediție a Congresului Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală. Evenimentul s-a derulat în perioada 13-15 Octombrie la Sinaia, sub tema „Inovația și Multidisciplinaritatea în Tratamentul Cancerului” și s-a bucurat de participarea a reputaţi medici şi profesori de la instituții de renume din România și din străinătate, reprezentanţi ai mediului academic şi lideri de business.

Echipele celor două companii au evidențiat în cadrul Congresului beneficiile tehnologiei inovatoare AI Rad Companion, care crește nivelul de precizie în stabilirea diagnosticului și a planificării tratamentelor oncologice, prin algoritmi care au la bază inteligența artificială, fiind de un real ajutor specialiștilor în post-procesarea automată a datelor rezultate din investigații de tip RMN, CT sau radiografii. De asemenea, a fost prezentată și tehnologia Biomatrix cu care sunt echipate aparatele RMN  Magnetom Sola, prezente deja și în România, tehnologie care prezintă avantajul unor rezultate imagistice de înaltă calitate prin adaptarea la anatomia și fiziologia fiecărui pacient. Toate aceste tehnologii au în centru preocuparea pentru binele pacientului și se dovedesc a fi un real suport pentru specialiști în stabilirea unui diagnostic precis și a unei conduite de tratament în consecință, pentru a crește șansele de vindecare.

„In 2020, 4,8 milioane de oameni din Europa au primit diagnosticul de cancer. Asta înseamnă mai mult de 13.000 de persoane pe zi, 546 la fiecare oră, 9 persoane la fiecare minut care primesc această veste. Octombrie este Luna dedicată conștientizării și prevenției riscului de cancer mamar și sunt multe femei care încă se tem de acest diagnostic. Dacă este depistat precoce, rata de supraviețuire,  în cazul cancerului la sân, poate ajunge la 99%; de aceea este esențial să creștem nivelul de conștientizare, și să ne concentrăm eforturile pentru a reuși depistarea și tratamentul precoce al cancerului. Rolul imagisticii medicale în setarea protocolului terapeutic este tot mai important; folosind aceste tehnologii, bolile sunt depistate mai devreme și tratamentele devin mai eficiente. Când aceste soluții de imagistică sunt folosite dincolo de etapa diagnosticului și ajung în zona de prevenție și de terapie, pot contribui în mod semnificativ la diminuarea costurilor în sănătate, la nivel global. Alături de Varian, vom continua eforturile pentru a accelera procesul de îngrijire medicală, de la diagnostic la terapie, pentru creșterea ratei de supraviețuire.” Dr. Claudia Oanea, Country Head Siemens Healthineers.

Prin depistarea timpurie, cu acuratețe și printr-un diagnostic mai eficient, cu un tratament individualizat și optimizat, Siemens Healthineers sprijină demersurile deja inițiate de Varian de a reduce incidența erorilor în diagnosticarea cancerului și de a crește rata de supraviețuire.

„Fiind azi o singură compania, suntem într-o poziție mai bună pentru a duce mai departe inovația și pentru a construi viitorul în domeniul medical, în misiunea noastră de a crea o lume unde să nu mai existe teama de cancer. Împreună suntem prezenți de-a lungul întregului proces de tratare a cancerului: de la screening, la tratament, până la creșterea ratei de supraviețuire. Ne concentrăm eforturile să punem la dispoziție soluții cât mai variate de diagnostic, să ne consolidăm portofoliul de terapii și să ne extindem gama de soluții bazate pe software și tehnologii de ultimă generații. Acest Congres este o importantă oportunitate să arătăm cum un ecosistem holistic, ce cuprinde tehnologiile de imagistică dezvoltate de Siemens Healthineers și cele de radioterapie ale Varian, poate duce la servicii medicale și de suport optimizate pentru pacienți.” Daniel Lemeni, Country Lead Varian.

Continuând să inoveze în terapii de mare precizie, în digitalizare, în folosirea datelor și a inteligenței artificiale pentru a face față provocărilor din domeniul medical, Siemens Healthineers și Varian susțin lupta împotriva celor mai grave maladii, îmbunătățind calitatea rezultatelor tratării pacienților și extinzând accesul la îngrijire medicală de calitate. Cu o echipă de peste 66 000 de profesioniști în 70 de țări, compania redefinește viitorul serviciilor medicale pentru a face posibilă o viață mai bună pentru oamenii de pretutindeni.

Cuvinte cheie:  Siemens Healthineers  Oncologie Medicală  Radioterapie  Dr. Claudia Oanea