Grupul Leumi anunta rezultatele financiare pentru primul trimestru 2008

16 octombrie 2008, 11.12 - Bănci / Asigurări

Bucuresti - 16 octombrie 2008 - BUCUREŞTI / 16:06, 3.06.2008

Bank Leumi Romania anunta ca Grupul Leumi, unul dintre cele mai importante grupuri financiar-bancare la nivel international si liderul pietei in Israel, a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2008.

Conform raportului publicat la data de 29 mai 2008, Grupul Leumi a inregistrat, pana la 31 martie 2008, un profit net de 132.3 milioane USD, comparativ cu 258.1 milioane USD in aceeasi perioada a anului trecut, o scadere de 48.7%.

Rata de adecvare a capitalului (solvabiltate) este de 11,8%.

Rentabilitatea neta a capitalului este de 9.8% (pe baza anuala) pe primul trimestru al anului 2008 comparativ cu 22,2% in perioada corespondenta a anului 2007. Trebuie specificat faptul ca rezultatele bune raportate pentru anul 2007 au inclus venituri extraordinare provenite din vanzarea cotei parti a bancii detinute in alte societati non-bancare.

Profitul net operational in primul trimestru al 2008 a fost de 132.8 milioane USD, o scadere de 28,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acesta a fost de 185,2 milioane USD.

Venitul net din dobanzi a crescut cu 9,3%, ridicandu-se la 551,6 milioane USD.

La finele acestui prim trimestru, activele totale ale Grupului Leumi s-au ridicat la 83,9 miliarde USD, o crestere de 2,7% fata de perioada corespondenta a anului trecut, cand acestea se cifrau la 81,7 miliarde USD.

La aceeasi data, creditele acordate populatiei aveau o valoare de 56,3 miliarde USD, fata de 52,3 miliarde in martie 2007, o crestere de 7,7%. La finele anului 2007, acestea erau in valoare de 55,9 miliarde USD, cresterea fata de aceasta data fiind de 0,8%.

Depozitele populatiei au crescut la 64,2 miliarde USD fata de 63,9 miliarde USD, o crestere de 0,6%. Fata de 31 decembrie 2007 se remarca o scadere de 4,1%, cand depozitele se cifrau la 67 miliarde USD.

Grupul administreaza active in valoare de 205,7 miliarde USD (bilantiere si extrabilantiere).

Bank Leumi le-Israel este actionarul majoritar al Bank Leumi Romania detinand 99,89% din capitalul social al bancii. La data de 31 martie 2008, profitul net al Bank Leumi Romania a fost de 1 milion USD, in comparatie cu pierderea de 0,2 milioane USD inregistrata la data de 31 martie 2007.

Activele totale ale Bank Leumi Romania au atins 470,3 milioane USD la data de 31 martie 2008, fata de 258,9 milioane USD la 31 martie 2007 . Depozitele de la clienti au fost de 276,3 milioane USD la data de 31 martie 2008, fata de 190,7 milioane USD la 31 martie 2007. Volumul creditelor acordate de banca a crescut la data de 31 martie 2008 pana la 291,6 milioane USD, fata de 143.1 milioane USD la 31 martie 2007.

Camelia Raileanu, Director Adjunct Marketing

Phone: (004) 031 - 407.94.40

Fax : (004) 031 - 407.94.43

E-mail: camelia.raileanu@leumi.ro