Semnarea contractului de finanţare din Fondul Social European pentru proiectul „Actualizarea strategiei de dezvoltare locală a oraşului Voluntari, Judeţul Ilfov”

18 octombrie 2010, 04.15 - Administraţie Publică   Social

Bucureşti - 18 octombrie 2010 - Beneficiarul Oraşul Voluntari, reprezentat prin Dl. Primar ing. Florentin Costel PANDELE, pledează pentru excelenţa în administraţia publică locală, prin obţinerea şi menţinerea unui sistem de elita in furnizarea serviciilor către beneficiari si către toate părţile interesate.

Ca urmare, numai adoptând un model managerial şi un sistem de lucru în permanent proces de îmbunătăţire, de asimilare de noi şi bune practici putem sa oferim cetătenilor Orasului Voluntari, cele mai bune servicii. In contextul economic nefavorabil in care ne aflam, singura modalitate de a investi intr-un astfel de sistem este prin atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Aşadar, marţi 19.10.2010, ora 11.00, la sediul Primăriei oraşului Voluntari va fi semnat contractul de finanţare din Fondul Social European pentru proiectul „Actualizarea strategiei de dezvoltare locală a oraşului Voluntari, Judeţul Ilfov”.

La acest eveniment vor participa domnul Secretar de Stat Gheorghe EMACU coordonator al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor si domnul Primar Ing. Florentin Costel Pandele in calitate de reprezentant al Orasului Voluntari.

Proiectul „Actualizarea strategiei de dezvoltare locala a oraşului Voluntari, Judeţul Ilfov” al doilea aprobat spre finantare din fonduri europene, primul fiind „Imbunatatirea capacitatii administrative a personalului din cadrul Directiei pentru Asistenta Sociala Voluntari” finantat prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. Prin semnarea contractului de finantare pentru acest proiect, fondurile europene nerambursabile in suma de 737,118.30 lei vor fi folosite in vederea instruirii personalului Directiei pentru Asistenta Sociala a orasului Voluntari, ca prin serviciile oferite sa aducem orasul Voluntari la standarde europene.

Proiectul „Actualizarea strategiei de dezvoltare locală a oraşului Voluntari, Judeţul Ilfov” este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, având codul SMIS 12692.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 405.541,91 lei, din care:

- 397.431,07 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;

- 8.110,84 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului

Obiectivul general al proiectului al proiectului îl reprezintă dezvoltarea capacităţii de formulare a politicilor publice la nivelul administratiei publice locale din Orasul Voluntari.

Scopul proiectului este acela de a crea un set de instrumente destinat îmbunătăţirii performanţei administraţiei publice locale în domeniul planificării strategice şi formulării de politici publice, pentru oraşul Voluntari.

Grupul ţintă al proiectului este format dintr-un număr de 23 persoane din cadrul Aparatului de Specialitate al Instututiei Primarului care vor utiliza instrumentele de planificare strategica,

Principalele activităţi ale proiectului sunt:

- Actualizarea Strategiei de Dezvoltare Locală pe termen mediu şi lung

- Realizarea de studii strategice pentru Orasul Voluntari

- Instruirea personalului aparatului administrativ al primarului Oraşului Voluntari în domeniul planificării strategice

- Achiziţia de echipamente necesare implementării proiectului

- Achiziţia de servicii de publicitate a proiectului

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni. Locul de desfăşurare al proiectului: Primăria Oraşului Voluntari.

Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele rezultate:

- O capacitate superioară a personalului ce compune Aparatul de Specialitate al Institutiei Primarului Oraşului Voluntari de a sesiza oportunitătile de dezvoltare locală în deplin acord cu principiile dezvoltării durabile;

- O interactiune mai eficientă între Autoritatea Publică Locală şi cetăţenii localităţii prin îmbunătăţirea infrastructurii de comunicare la nivelul instituţiei;

- O gestionare mai bună a relaţiei dintre Autoritatea Publică Locală şi agenţii economici ce pe teritoriul localităţii Voluntari contribuie la dezvoltarea economică a localităţii.

Informatii suplimentare se pot gasi si pe site-ul Primariei orasului Voluntari la adresa: http://www.primaria-voluntari.ro/primarie/fonduri-europene

Speranta Cliseru – Director Executiv, Directia Fonduri Europene
Tel: 031/403.61.83 Fax: 031/403.61.56 E-mail: directiafondurieuropene@primaria-voluntari.ro

Cuvinte cheie:  contract  finantare  Voluntari