Investiţiile în construcţii, analizate de Elena Udrea şi de constructori la Romania Construct Forum

Bucureşti - 04 noiembrie 2010 - Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, va evalua împreună cu constructorii investiţiile din acest sector în 2010 şi strategiile anului următor, la evenimentul Romania Construct Forum organizat de Mediafax joi, 11 noiembrie.

Romania Construct Forum 2010 se va desfăşura de la ora 9.30, la Hotel Hilton, şi va reuni investitori şi manageri din domeniul construcţiilor, reprezentanţi ai autorităţilor, bancheri şi consultanţi.

Evenimentul, aflat la a cincea ediţie, va fi deschis de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi moderat de preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii, Cristian Erbaşu.

Ceilalţi speakeri sunt: Marcel Bărbuţ – preşedinte AdePlast, Daniel Andruşca – director general Deko Professional, Mihai Rohan – director general al Carpatcement Holding şi preşedinte CIROM, Valentin Ilie – CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania, Marius Marin – vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor de BCA din România „PRO BCA” şi CEO al companiei Macon, Cristiana Epure - Manager R&D la Deko Professional şi Valentin Petrescu – preşedintele Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă.

Romania Construct Forum 2010 va include o dezbatere despre cele mai relevante teme pentru sectorul construcţiilor în acest an, precum şi un workshop Deko.

Investiţiile publice în sectorul construcţiilor şi priorităţile în programele guvernamentale gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se numără printre principalele teme de dezbatere ale evenimentului, alături de măsurile prin care statul poate contribui la revitalizarea pieţei.

Participanţii vor aduce în discuţie, de asemenea, previziunile privind evoluţia pieţei de construcţii civile şi industriale şi a celei de materiale de construcţii în 2011, şi sursele de finanţare existente pentru această industrie, de la fonduri europene la credite bancare.

La doi ani de la începutul crizei, sectorul construcţiilor din România se află în declin, confruntându-se cu problema lipsei fondurilor private şi a nivelului redus de investiţii publice şi de creditare din partea băncilor. În ciuda scăderii pieţei, unele firme au continuat investiţiile în extinderea producţiei şi chiar au anunţat proiecte noi, operaţiunile de acest tip fiind însă mult reduse faţă de anii de boom.

Romania Construct Forum face parte din seria de evenimente de business Mediafax Talks, pe care Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, le organizează începând din 2006.

Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/construct-forum până pe 10 noiembrie.

Romania Construct Forum 2010 este organizat de Mediafax împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi în parteneriat cu Patronatul Societăţilor din Construcţii. Evenimentul are ca parteneri principali companiile AdePlast şi Deko Professional, ca parteneri – Carpatcement Holding şi Asociaţia Producătorilor de BCA din România „PRO BCA”, iar ca sponsor - TUV Austria Romania.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Ioana Chira, PR Manager Mediafax – ioana.chira@mediafax.ro, 031.8256.129.

Cuvinte cheie:  MEDIAFAX  seminar  constructii