Soluţia îmbunătăţită TOPEX IP VCS testată cu succes la ROMATSA

16 octombrie 2008, 10.50 - IT&C   Tehnologie

Bucuresti - 16 octombrie 2008 - BUCUREŞTI / 15:18, 6.05.2008

Compania TOPEX a testat cu succes noua variantă îmbunătăţită a soluţiei VCS la ADMINISTRAŢIA ROMÂNĂ A SERVICIILOR DE TRAFIC AERIAN (ROMATSA) utilizând convertorul de semnalizare Multi Frequency Coding (MFC) ce asigură trasportul acestui protocol peste internet conform cerinţelor EUROCONTROL.

Soluţia TOPEX VCS este implementată comercial de peste cinci ani în cadrul ROMATSA şi permite configurarea într-o gamă foarte largă de aplicaţii din domeniul ATC. Datorită colaborării excelente dintre cele două companii, certificată de relaţiile de afaceri îndelungate, ROMATSA, organizaţia ce realizează dirijarea şi controlul traficului aerian, a ales să testeze noua soluţie TOPEX.

Pe durata desfăşurării acestor teste, reţeaua de comunicare sol-sol dintre centrele de control al traficului aerian din cadrul ROMATSA a fost asigurată de echipamentul TOPEX VCS prin intermediul conexiunii MFC. Scopul reţelei MFC este acela de a conecta mai multe unităţi independente la o singură infrastructură puternică şi consacrată.

Soluţia TOPEX a fost lansată internaţional cu trei ani în urmă, fiind prima implementare complet IP a unei reţele de transport multiserviciu pentru domeniul ATC având însă acum capacităţi superioare conform cu progresul tehnologiei IP. Este o soluţie sigură, uşor de folosit, upgradat şi personalizat deoarece se foloseşte de infrastructura sistemului existent şi deţine toate avantajele unei soluţii bazate pe tehnologia IP.

“Comunicaţiile din domeniul Managementului Traficului Aerian presupun încredere, redundanţă, fiabilitate, calitate şi tehnologie de înaltă clasă dar şi echipamente orientate spre tehnologii viitoare.”, a declarat dl. Dan Adamescu, Director General în cadrul companiei TOPEX. “Datorită experienţei pe care o avem în integrarea tehnologiei VoIP pentru toate tipurile de interfeţe, putem spune că un lucru important legat de reţeaua IP este acela că prin intermediul acesteia se pot transporta orice fel de mijloace de comunicaţii precum voce, date, video sau multimedia. Acest lucru se traduce în avantajul soluţiei IP VCS faţă de cea VCS clasică: o singură reţea pentru a implementa, configura şi administra servicii de comunicaţii prezente şi viitoare.”, a adăugat dl. Adamescu.

Soluţia îmbunătăţită TOPEX este destinată convertirii liniilor cu 2280 KHz şi semnalizare MFC într-o semnalizare ce poate fi transportată peste reţeaua IP. TOPEX IP VCS are o arhitectură flexibilă şi poate integra echipamente ale diferiţilor vendori (IP media gateways, IP radio gateways, IP voice recorders, SIP phones).

Bazându-se pe experienţa sa avansată în proiectarea şi implementarea infrastructurii IP, TOPEX livrează soluţii end-to-end ce răspund complet tuturor cerinţelor de securitate, calitate şi transport specifice domeniului strategic al Traficului Aerian.

Despre ROMATSA

Din anul 1991, anul înfiinţării, obiectivul prioritar a fost şi este furnizarea de servicii de trafic aerian pentru aeronavele ce execută zboruri GAT (trafic aerian general) în condiţii IFR (reguli de zbor dupa instrumente) în spaţiul aerian al României precum şi orice alt spaţiu aerian delegat României prin acorduri internaţionale.

ROMATSA asigură conducerea şi dezvoltarea unitară a activităţilor de dirijare a aeronavelor aparţinând utilizatorilor sau operatorilor, promovează armonizarea şi integrarea în sistemul specializat european (EUROCONTROL), asigură, împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, utilizarea coordonată a spaţiului aerian al României de către aviaţia civilă şi militară.

Despre TOPEX:

TOPEX este o companie românească ce produce echipamente de telecomunicaţii destinate operatorilor de reţele fixe şi mobile precum şi integratorilor IT&C. Are o experienţă de peste 18 ani în cercetarea, dezvoltarea şi producţia echipamentelor de telecomunicaţii civile şi militare.

Portofoliul său de produse include: softswitch, Media Gateway-uri pentru tehnologii TDM, VoIP, GSM si CDMA (2G, 3G+), convertoare de semnalizare (SS7, ISDN, R2, SIP, H323), routere 3G WiFi, terminale fix-mobil (2G, 3G) şi sisteme de comunicaţii de voce ATC.

Doriana Popescu

doriana.popescu@topex.ro

Tel: +40-21/4083924;

Fax: +40-21/4083909;