Spitalul Sf. Constantin Brașov anunță deschiderea oficială

11 martie 2011, 02.35 - Afaceri   Sănătate

Bucureşti - 11 martie 2011 - Spitalul Sf. Constantin și-a deschis oficial porțile joi, 10 martie, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la sediul din Brașov. La eveniment au luat parte oficialități din domeniul medical, reprezentanți ai autorităților și numeroși membri ai mediului de afaceri brașovean.

Spitalul Sf. Constantin este un proiect dezvoltat de Teo Health, companie medicală brașoveană cu capital exclusiv privat. Spitalul privat cuprinde 5 secții cu saloane pentru spitalizare continuă și de zi totalizând 79 de paturi: chirurgie generală, oncologie medicală, O.R.L., neurochirurgie spinală, urologie, un bloc operator cu trei săli de operație multifuncționale și o unitate de terapie intensivă chirurgicală dotată cu 13 paturi specializate. In clădire se adaugă un campus medical operat de REGINA MARIA – rețeaua privată de sănătate, cu policlinică multidisciplinară, servicii de radiologie-imagistică, maternitate, secție de pediatrie, două săli de operație si 60 de paturi.

In cadrul Spitalului Sf. Constantin , pacienții vor beneficia de serviciile și produsele farmaceutice ale companiei ROPHARMA, unul din acționarii Teo Health. Facilitățile medicale sunt completate de serviciile oferite de o unitate bancară, un restaurant modern și alte spații comerciale.

“Dotările moderne, personalul calificat și condițiile deosebite de cazare contribuie la plasarea Spitalului Sf. Constantin în topul spitalelor private din România. Spitalul Sf. Constantin își propune o abordare diferită de restul spitalelor tradiționale din România, prin faptul că serviciile, dotările, spațiul și circuitele funcționale sunt special concepute pentru a corespunde standardelor internaționale de calitate în domeniul medical”, a declarat Dr. Bogdan Angheloiu, Managerul General al Spitalului Sf. Constantin.

Pe lângă medicii brașoveni, Teo Health a mobilizat la Brașov o echipă de 20 de medici cu experiență din Tg. Mureș, Cluj-Napoca și București, unii chiar repatriați din Elveția și Franța, care au acceptat relocarea pentru a-și desfăsura activitatea în acest spital de nivel internațional. Competențele echipei medicale sunt completate de aparatură de top, produsă de lideri mondiali în domeniu, între care menționăm: Karl Storz, Zeiss, Dräger, General Electric, ValleyLab, Getinge.

Cu ocazia inaugurării, Spitalul Sf. Constantin a anunțat oficial încheierea unui parteneriat al Teo Health cu HUG – Spitalul Universitar Geneva, instituție de prestigiu la nivel internațional. Printre invitații de la eveniment s-au aflat reprezentanții spitalului elvețian: Profesorul Gilles Mentha, medicul-șef al Centrului de Transplant Multiorgan Geneva, Dr. Pietro Majno și Dr. Christian Toso, chirurgi elvețieni specializați în chirurgia laparoscopică, chirurgia robotică și transplant hepatobiliar.

Parteneriatul pe termen lung între Spitalul Sf. Constantin și Spitalul Universitar Geneva are ca fundament convingerea reprezentanților elvețieni privind seriozitatea proiectului “Spitalul Sf. Constantin” și maniera profesionistă în care au fost gândite circuitele funcționale, spațiul și dotările. Acordul între cele două spitale prevede sprijin din partea Spitalului Universitar Geneva pentru proiectele chirurgicale ale Spitalului Sf. Constantin, formarea specialiștilor angajați ai Teo Health la Geneva, precum și schimburi de experiență și tehnologii între cele doua spitale. În acest context, membri ai echipei medicale de la Spitalul Sf. Constantin au făcut deja deplasări la Geneva pentru instruire.

Spitalul Sf. Constantin se întinde pe o suprafață de peste 9000 de metri pătrați și beneficiază de o investiție de peste 20 de milioane euro, fiind cel mai mare spital privat din regiunea Transilvaniei și unul din primele trei din România.

Date de contact:
Ana Lazar - Asistent Manager (tel. 0751518781)
Spitalul Sf. Constantin
Str Iuliu Maniu 49, Brasov