ABN AMRO, încă o dată alături de oamenii afectaţi de inundaţii

16 octombrie 2008, 09.39 - Bănci / Asigurări   ONG   Social

Bucuresti - 16 octombrie 2008 - BUCUREŞTI / 13:32, 29.08.2008

Printr-o donaţie de 5000 de euro, ABN AMRO sprijină din nou familiile nevoiaşe din România.

Această sumă va fi folosită în cadrul programului de reconstrucţie a caselor afectate de inundaţiile recente din Moldova, program iniţiat de organizaţia non-profit Habitat for Humanity România.

În cadrul aceluiaşi parteneriat, în vara anului 2006, ABN AMRO a făcut o importantă donaţie sub formă de articole de îmbrăcăminte pentru familiile grav afectate de inundaţii din Comăneşti şi Goleşti.

Înca din 2001, ABN AMRO s-a alăturat organizaţiei Habitat în programul de construire de locuinţe pentru persoanele cu situaţie financiară precară, atât prin donaţii financiare cât şi prin implicarea voluntară a angajaţilor în acest proiect.

„Încă odată, răspunsul prompt din partea băncii ABN AMRO ajută la sprijinirea acestei acţiuni umanitare. Suntem încântaţi că putem oferi suport familiilor afectate de inundaţii”, a declarat Adrian Ciorna, preşedintele organizaţiei Habitat for Humanity România.

Habitat mulţumeşte pentru suportul oferit şi încurajează solidaritatea umană în sprijinirea familiilor al căror destin a fost grav afectat de inundaţii. Puteţi să vă alăturaţi eforturilor noastre astfel:

• donaţii în bani: cont IBAN RO62BTRL00501205725994XX deschis la Banca Transilvania, agenţia Beiuş, judeţul Bihor;

• donaţii în materiale de construcţie, închiriere gratuită de vehicule de transport marfă, servicii gratuite de cazare, masă sau transport pentru voluntari;

• voluntariat la reconstrucţia locuinţelor afectate.

ABN AMRO este recunoscută la nivel mondial ca lider în dezvoltarea durabilă în sectorul financiar. În România, banca funcţionează din 1995 şi oferă servicii financiare integrate, compuse din produse bancare comerciale şi de investiţii. Implicarea ABN AMRO Bank România în comunitate s-a materializat prin parteneriate şi colaborări cu organizatii precum AIESEC Romania, NESsT şi Leaders, Academia de Ştiinte Economice, Habitat pentru Umanitate, United Way, UNICEF România, Ateliers sans Frontiers şi Ruhama.

Habitat for Humanity construieşte locuinţe pentru familiile nevoiaşe din România prin cele 7 filiale din întreaga ţară: Beiuş, Cluj, Piteşti, Rădăuţi, Craiova, Comăneşti şi Cumpăna. Mai mult de 1200 de familii nevoiaşe care locuiau în condiţii mizere, fără speranţa unei vieţi mai bune pentru copiii lor, au acum un cămin sigur şi sănătos datorită programelor Habitat. 2008 este al treilea an în care asociaţia Habitat for Humanity România derulează proiecte de reabilitare a locuinţelor distruse de inundaţii.

Petruţa Păcuraru - coordonator comunicare HFH România

Tel.: 0728 97 99 39

petruta.pacuraru@habitat.ro

www.habitat.ro