ALSTOM neaga acuzatiile aparute in presa in data de 29 octombrie 2008

05 noiembrie 2008, 02.54 - Industrie

Bucureşti - 05 noiembrie 2008 - Referitor la articolul " Alstom este acuzat de mita" aparut in presa in data de 29 octombrie 2008, pozitia grupului Alstom este urmatoarea:

Grupul Alstom respinge afirmatiile de coruptie aparute in presa data de 29 octombrie 2008 ca fiind nefondate, nefiind pana in acest moment probate nici prin dovezi, nici prin acuzatii oficiale la adresa companiei sau a colaboratorilor sai.
Tribunalul Federal din Elvetia nu a luat nici o decizie referitoare la continutul de fond al cazului, in acelasi timp mentionand ca este impropriu sa se considere toate contractele de consultanta ale Alstom ca fiind mita.
In plus, Tribunalul Federal a luat o decizie pe fond procedural in favoarea Alstom impotriva procurorului ce instrumenteaza acest caz (Alstom a castigat acest proces), obligand procurorul sa ofere companiei Alstom acces la dosarele confiscate de la sediul acesteia in data de 22 August, precum si o compensatie de 1500 franci elvetieni pentru imposibilitatea de a obtine copii ale acestor documente.
*************************************************

Alstom este lider mondial global in domeniul echipamentelor de producere a energiei electrice, a infrastructurii feroviare si a tehnologiilor de reducere a poluarii.
Alstom este realizatorul celui mai rapid tren din lume, a construit cel mai mare numar de metrouri automatizate la nivel mondial si furnizeaza solutii integrate pentru centralele electrice, echipamente si servicii conexe pentru o gama variata de surse de energie, inclusiv hidro, nucleara, gaz,carbune si vant.
Grupul are 76 000 de angajati in 70 de tari, precum si comenzi in valoare de 23,5 miliarde de euro in anul fiscal 2007/2008.
In Romania grupul detine 3 societati: Alstom Transport SA, Alstom Power Romania SRL, Alstom General Turbo SA, precum si un centru de inginerie pentru proiectele de mediu din regiune, bazat in Bucuresti.

www.alstom.com

Cuvinte cheie:  Undefined