Robert Negoiţă va tăia panglica inaugurală a primului Parc Solar din Bucureşti

Bucuresti - 18 iulie 2012 - Parcul Solar Icpe - prima aplicaţie fotovoltaică din România integrată în faţada unei clădiri va fi prezentat Joi, 19 iulie 2012, ora 11:00 la sediul Icpe din Splaiul Unirii 313 în cadrul unei conferinţe de presă la care domnul Robert Negoiţă, în calitate de invitat de onoare va tăia panglica inaugurală şi va prezenta presei şi invitaţilor planurile Primariei Sectorului 3 privind energiile regenerabile.

Sunt invitaţi, de asemenea, preşedintele Comisiei pentru Industrie din Camera Deputaţilor, parlamentari, membrii ai staff-ului MECMA şi ANCS, preşedintele SIF-Muntenia, preşedintele CCIB şi mulţi alţi invitați de onoare.

Evenimentul va include:

 Prezentarea Parcului Solar Icpe – prima bază experimentală cu componentă outdoor, în domeniul energiilor regenerabile, din România, şi anume: laboratoarele științifice, prima aplicație fotovoltaică din România integrată în faţada unei clădiri, aplicații specifice fotovoltaice, solar termice, eoliene de mică putere, tracker-e, pompe de căldură, componente pentru mobilitate electrică

 Deschiderea showroom-ului dedicat tehnologiilor bazate pe energii regenerabile

 Vizitarea laboratoarelor pentru caracterizarea tehnologiilor regenerabile

 Prezentarea proiectului Infrasolar, care se încadrează în Domeniul major de intervenţie D3 – „Accesul întreprinderilor, în special IMM, la activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare”, Operaţiunea 2 –„Dezvoltarea infrastructurii de CD a întreprinderilor, cu asigurarea de noi locuri de muncă pentru CD”, al cărui principal scop este extinderea capabilităților de cercetare-dezvoltare în domeniul surselor regenerabile de energie.

Parcul Solar Icpe este un pilot funcţional pentru educarea publicului în spiritul prezervării mediului, pentru încurajarea utilizării energiilor regenerabile şi pentru înţelegerea conceptului de DEZVOLTARE DURABILĂ, esenţial pentru supravieţuirea speciei umane pe Terra.

Capabilităţile ştiinţifice, tehnice şi experimentale create prin construcţia Parcului Solar Icpe, oferă investiţiilor în domeniul energetic, un pachet complet de servicii tip ESCo, care să le garanteze succesul proiectului de investiţii.

Pentru informaţii suplimentare:
Alina BĂDILĂ
Marketing Manager
E-mail: alina.badila@icpe.ro
Mobil: 0748 152 610
Telefon: +40 21 589 33 64

Detalii privind locaţia:

Splaiul Unirii 313, 030 138 Bucuresti
La intersectia Vitan-Bârzeşti cu Splaiul Unirii
In apropiere: Rin Gran Hotel, Autovit - targul de masini

Despre Icpe

Icpe are o experienţă de peste 60 de ani în inginerie electrică şi aproape 40 de ani în domeniul energiilor regenerabile, orientându-şi în prezent activitatea spre domenii cu profil eco-electric precum:
 Energie regenerabilă
 Eficienţă energetică
 Protecţia mediului
 Aparataj electric ecologic cu comutaţie în vid
 Cabluri electrice speciale cu izolaţie de teflon
 Maşini electrice speciale
 Servo-control
 Vehicule electrice
 Automatizări industriale şi agricole
 Electrotehnologii
 Încercarea produselor şi caracterizarea materialelor

Mai mult, Icpe deţine propriul institut de cercetare, o editură tehnică activă iar o mare parte din produsele realizate sunt brevetate, acestea fiind prezentate la diverse saloane internaţionale de inventică.

Bazându-se pe o echipă de elită, Icpe a fost şi este profund implicat în programele naţionale şi internaţionale de promovare a tehnologiilor pentru dezvoltare durabilă.

Cuvinte cheie:  Parc  Solar  ICPE