Strategiile anti-criză din industria auto, dezbătute la Mediafax Talks about Auto Industry

02 martie 2009, 02.11 - Auto   Media / Publicitate

Bucureşti - 02 martie 2009 - Strategiile anti-criză adoptate de companiile de pe piaţa auto în 2009 vor fi analizate la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, pe care Mediafax o organizează în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) joi, 12 martie, la Hotel Howard Johnson.

În prima sesiune a evenimentului, participanţii vor face previziuni pentru piaţa auto în acest an şi vor dezbate rolul taxei auto, strategia fiscală în sfera producţiei şi comercializării autovehiculelor, viitorul investiţiilor anunţate pentru noi tehnologii, pentru noi spaţii de retail şi pentru cercetare şi dezvoltare, precum şi măsurile de sprijinire a industriei auto şi politicile de taxare la nivel european. De asemenea, cei prezenţi vor analiza cerinţele europene de mediu şi de siguranţă în construcţia de autovehicule versus provocările pieţei auto în anii următori şi vor discuta despre ofertele pe care le vor avea producătorii şi importatorii în acest an pentru a stimula vânzările, având în vedere evoluţia cursului de schimb şi accesul limitat la credite.

În cea de-a doua sesiune, participanţii vor evalua gradul de integrare al constructorilor şi producătorilor de componente prezenţi în România şi evoluţia ponderii serviciilor post-vânzare în business-ul auto. Alte teme de dezbatere vor fi noile facilităţi de finanţare, noile promoţii şi strategii de vânzări ale distribuitorilor de automobile, precum şi profitabilitatea asigurătorilor auto în contextul diversificării criteriilor de stabilire a valorii poliţelor RCA.

Printre vorbitorii care vor pune în discuţie aceste teme se numără Ernest Popovici – preşedintele APIA, Brent Valmar – vicepreşedintele APIA, François Fourmont – director general Automobile Dacia S.A., Philippe Prével – director general Renault Technologie Roumanie, Constantin Stroe – preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi comisarul-şef Lucian Diniţă – Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Vânzările de autoturisme noi au scăzut cu 65% în ianuarie 2009 faţă de prima lună a anului trecut, conform datelor APIA. Noua taxă auto, redusă cu o treime faţă de valoarea triplată de la sfârşitul anului trecut şi dublă comparativ cu suma stabilită la momentul introducerii ei în iulie 2008, a intrat recent în vigoare. Companiile de leasing trebuie să găsească soluţii pentru compensarea dificultăţilor de creditare ale clienţilor, iar societăţile de asigurări se confruntă cu scăderea ponderii poliţelor CASCO în totalul pieţei asigurărilor auto. În acest context, Mediafax Talks about Auto Industry propune un dialog între autorităţi şi reprezentanţii tuturor segmentelor din industria auto: producători şi importatori de autoturisme şi componente auto, societăţi de asigurări şi leasing, distribuitori de autoturisme, companii producătoare de combustibil.

Mediafax Talks about Auto Industry - al doilea eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu APIA şi dedicat industriei auto, după cel din octombrie 2008 - se va desfăşura joi, 12 martie 2009, în Salonul Platinum al Hotelului Howard Johnsin, începând cu ora 9.30. Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/auto-industry sau telefonic la numărul 031.825.64.31, până pe 11 martie.

Evenimentul are ca sponsori companiile Dacia şi Renault Technologie Roumanie şi este organizat cu sprijinul Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) şi al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR).

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România ce şi-a exportat modelul de business, odată cu lansarea companiei Mediafax din Cehia.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Ioana Chira, PR Manager Mediafax – ioana.chira@mediafax.ro, 031/82.56.129.

Cuvinte cheie:  mediafax apia auto