Dezvoltatorii de aplicaţii mobile şi mobisite-uri sunt premiaţi la ZF Mobilio’13

Bucureşti - 13 martie 2013 - În ultimii ani aplicaţiile mobile şi mobisite-urile au accelerat printr-un ciclu evolutiv rapid, de la experimental la folositor aspecte esenţiale ale vieţii noastre cotidiene. Această popularitate a schimbat de asemenea peisajul afacerilor în multe feluri deschizând oportunităţi pentru toţi.

Organizată pentru prima dată acest an de catre Mobilio.ro, Mobilio Awards isi doreste sa atraga dezvoltatorii de aplicatii mobile si mobisite-uri care redefinesc standardele de excelenţă şi schimbă regulile în lumea aplicatiilor mobile si mobisite-urilor.
Mobilio Awards se va desfăşura în 4 etape: inscriere: 11-27 martie; preselectie 27-30 martie; jurizare: 30 martie- 5 aprilie si gala de premiere pe 16 aprilie in cadrul ZF Mobilio’13

Pentru că se doreşte a fi o competitie riguroasă a aplicatiilor si mobisite-uri de calitate, Mobilio Awards are o serie de criterii de evaluare menite să facă o departajare cat mai obiectivă a aplicatiilor înscrise în competitie: Creativitate & Inovatie; Grafic Design; User experience; Functionalitate; Rezultate
Aplicatiile inscrise vor fi grupate in 6 categorii:

a. La Best Mobisite – Site-uri optimizate pentru telefonul mobil.
b. La Best use of location services - Aplicatii / site-uri care folosesc optiunea de check-in / location based services
c. Best Game – Jocuri sau adver-jocuri publicate pentru iOS/WP8/Android/Blackberry/HTML5
d. Best Entertainment App – Aplicatii care fac parte din categoriile Entertainment, Lifestyle, Food&Drink, Music, Productivity, Utilities, Social Media
e. The most Innovating App – Aplicatii din orice categorie care au implementate elemente inovative sau au un concept inovativ.
f. Best use of Mobi – Advertising – Aplicatii sau mobisite-uri create pentru promovarea unui produs sau serviciu

Proiectul care a acumulat cel mai mare punctaj la toate criteriile din concurs va primi premiul “Best of Mobilio Awards ”

Jurizarea va fi facuta de la toate nivelurile industriei media interactive și alte domenii conexe, de catre oameni care trăiesc și muncesc în industria aceasta in fiecare zi. Din juriu fac parte Dan Virtopeanu ,Managing Partner Breeze Mobile ( Leo Burnett Group Romania.); Adrian Botan, VP Creative Excellence CEE & Creative Partner , McCann Bucharest; Andrei Lopata, CEO Revo Solution; Doina Costache, Head of Multiple Industries, Google Romania; Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft Romania; Cristian Costache, Head of Digital Media la Aegis Media Romania si Cosmin Pachiu, BU Mobile Department & Special Projects, Mediafax Group
Înregistrarea participanţilor la concurs se face prin completarea unui formular online disponibil pe site-ul www.mobilio.ro.Formularul va fi completat pentru fiecare aplicatie inscrisa in concurs.
Ulterior participantii pot sa folosească titulatura de participant, semifinalist, finalist, câştigător în scop promoţional (afişare pe site-ul propriu, materiale de prezentare, etc.).

Despre ZIARUL FINANCIAR

ZIARUL FINANCIAR este brand-ul de referinţă al pieței de business, pe piața românească. ZF își revendică poziția de cel mai puternic ziar de business din România prin credibilitate, prospețime și exclusivitate a informațiilor, adecvare pe target, tratare în adâncime a temelor de business. ZIARUL FINANCIAR oferă cititorilor semnificația evenimentelor recente și anticipează evoluțiile din afaceri și economie, prin știri, analize și articole de opinie. Lider al presei de business din România, ZF se caracterizează prin profesionalism, rigurozitate, seriozitate, credibilitate și echidistanță.

Despre Mobilio.ro

Mobilio.ro este site-ul numarul 1 care promovează aplicaţiile autohtone, promovează dezvoltatorii de aplicaţii şi încearcă să unifice comunitatea de dezvoltatori prin evenimente şi workshopuri. Este site-ul pe care posesorii de smartphone-uri pot alege din peste 3000 de aplicaţii free sau contracost, majoritatea de la dezvoltatori români. Sunt prezentate aplicaţii pentru iPhone şi iPad, Android, Windows, Nokia şi Html 5. Aplicaţiile sunt însoţite de o descriere, rating de la useri, tutoriale video şi link direct către site-urile de unde pot fi descărcate.

Pentru mai multe informații:
Iulia CIORTAN
Public Relations Executive