Vincon Vrancea aniverseaza 60 de ani castigand inca 5 medalii la Vinvest Timisoara

14 aprilie 2009, 10.26 - Afaceri   Industrie

Bucureşti - 14 aprilie 2009 - In 2009, Vincon Vrancea sarbatoreste 60 de ani de la infiintare, si reuseste sa castige 3 medalii de aur si 2 de argint la cea de-a patra editie a Concursului National organizat in cadrul Salonului International de vinuri Vin Vest Timisoara desfasurat in perioada 9-12 aprilie 2009. Produsele Vincon Vrancea medaliate la acest concurs au fost urmatoarele:

Medalii de aur:

1. Vita Romaneasca - Tamaioasa Romaneasca - 2002

2. 7 Pacate - Tamaioasa Romaneasca - 2006

3. Jad XOSR – Vinars 28 de ani

Medalii de argint:

1. Levant - Feteasca Neagra - 2008

2. Miorita XO – Vinars 12 ani

Vincon Vrancea, unul dintre cei mai mari producatori de vinuri si vinarsuri din Romania, a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 36,8 de milioane de euro. Cresterea inregistrata fata de anul anterior a fost de 21%, atingand astfel obiectivul propus la inceputul anului 2008. De asemenea, in primul trimestru din 2009, desi mediul de afaceri romanesc a fost afectat de criza economica internationala, compania Vincon Vrancea a reusit sa aiba un trend ascendent, depasind cu 3% vanzarile din aceeasi perioada a anului 2008.

Pentru 2009, anul in care Vincon Vrancea aniverseaza 60 de ani de la infiintare, ne-am propus din punctul de vedere al cifrei de afaceri sa depasim pragul celor 40 de milioane de euro, cu o crestere cuprinsa intre 10% si 15%, in functie de impactul crizei financiare.

In prezent portofoliul Vincon Vrancea cuprinde peste 120 de produse, brandurile din portofoliul companiei cu cele mai mari vanzari fiind Beciul Domnesc, 7 Pacate, Vita Romaneasca, Casa Vrancea precum si vinarsurile (Miorita – 12 ani respectiv 18 ani, Jad – 28 ani) si de asemenea, o evolutie foarte buna avand noua gama Levant.

Compania activeaza pe o piata estimata in 2008 la 500 mil. euro, iar principalii sai concurenti sunt Murfatlar, Cotnari si Jidvei, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piata MEMRB.

Aceste rezultate extraordinare, ne fac sa fim increzatori ca si anul 2009, la aniversarea celor 60 de ani, va reprezenta unul de succes pentru Vincon Vrancea.

Danut Ghejan
Director Vanzari si Marketing