Brașov Internațional Film Festival & Market 2013, Prezentat de Staropramen, Anunță filmele Selectate și Membrii Juriului

Brasov - 05 iulie 2013 -

În prezența celor mai responsabili din punct de vedere social și motivați jurnaliști din Brașov, organizatorii festivalului Brașov Internațional Film Festival & Market (1-11 August) au ținut o conferința de presă astăzi, pentru a anunța filmele selecționate și membrii ce compun Juriul ediției de anul acesta. Conferința de presă care a avut loc în Hotelul Kronwell, a fost prezentată de Regizorul de Film Bruno Pischiutta, Consultantul Aristic și de Producătoarea de Film Daria Trifu, Directorul Festivalului.

Aceștia au comunicat următorul program al Festivalului:

Festivalul se desfașoara în incinta Amfiteatrului hotelului ARO Palace din Brasov in perioada 1-11 August.

1 AUGUST - 8:00 PM

GALA DE DESCHIDERE (SE SERVEŞTE CINA) / FILM ÎN AFARA COMPETIŢIEI

SEVEN POUNDS/

ŞAPTE SUFLETE (2008; SUA)

În rolurile principale: Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson

Regia: Gabriele Muccino

Realizat de regizorul filmului “În căutarea fericirii”, “Şapte suflete” prezintă povestea unui om cu un secret fatal care se avântă într-o călătorie neobişnuită pentru răscumpărarea păcatelor, schimbând pentru totdeauna viețile a șapte străini. Filmul promovează cauza donării de organe, tema principală a Brașov Internațional Film Festival & Market din acest an. Pe lângă cariera sa de actor, Will Smith este cunoscut și pentru activitățile sale caritabile, înființând alături de soția sa, Jada Pinkett Smith, “Will and Jada Smith Family Foundation”.

* Codul vestimentar: Formal

2 AUGUST - 8:30 PM

ARBITRAGE/

PUTEREA, CEL MAI BUN ALIBI (2012; SUA, Polonia)

În rolurile principale: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth

Regia: Nicholas Jarecki

Riscând să rămână fără bani, un magnat nebun încearcă să finalizeze vânzarea imperiului său comercial. Însă face o eroare care îl forţează să ceară ajutorul unei persoane care este foarte putin probabil să i-l ofere.

3 AUGUST - 8:30 PM

THE AGES OF LOVE/

CARTEA DRAGOSTEI (2011; Italia)

În rolurile principale: Robert De Niro, Monica Bellucci, Riccardo Scamarcio

Regia: Giovanni Veronesi

Roberto este un tânăr avocat ambiţios care urmează să se însoare cu Sara. Însă lucrurile încep să se complice atunci când o întâlneşte pe Micol...Fabio, un prezentator faimos, a fost soţul perfect timp de douăzeci şi cinci de ani, cu excepţia unei singure nopţi... Adrian este un profesor american care s-a mutat la Roma după divorţ. Viaţa sa liniştită e pe cale să fie tulburată de Viola.

4 AUGUST - 8:30 PM

ONE DAY/

O SINGURĂ ZI (2011; Marea Britanie, SUA)

În rolurile principale: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Tom Mison

Regia: Lone Scherfig

După ce au petrecut împreună noaptea ce a urmat absolvirii facultăţii, Dexter şi Em ne sunt prezentaţi în fiecare an pe aceeaşi dată pentru a vedea cum a evoluat viaţa lor. Aceştia sunt câteodată împreună şi câteodată nu, în acea zi.

5 AUGUST - 8:30 PM

THE SORCERER AND THE WHITE SNAKE/

LEGENDA ŞARPELUI ALB (2011; China, Hong Kong)

În rolurile principale: Jet Li, Shengyi Huang, Raymond Lam

Regia: Siu-Tung Ching

Un maestru călugăr încearcă să protejeze un tânăr medic naiv de un şarpe demon în vârstă de o mie de ani. Ciocnirea puterilor psihice are ca rezultat haosul.

6 AUGUST - 8:30 PM

SNOWFLAKE, THE WHITE GORILLA/

O AVENTURĂ EXPLOZIVĂ (2011; SUA)

În rolurile principale: Elsa Pataky, K. Stroink, Manel Fuentes

Regia: Andres G. Schaer

Fulg-de-nea este special: este singura gorilă albă din lume, reprezentând atracția principală a grădinii zoologice. Dar celelalte gorile nu acceptă, considerându-l un ciudat. Cu ajutorul lui Ailur și al Paulei, Fulg-de-nea plănuiește să îi facă o vizită vrăjitoarei de la circ care îl poate ajuta să devină o gorilă normală. Dar în afara zidurilor grădinii zoologice cei trei prieteni sunt în pericol.

7 AUGUST - 8:30 PM

THE DECOY BRIDE/

CINE E MIREASA? (2011; Marea Britanie)

În rolurile principale: David Tennant, Kelly Jaworski, Alice Eve

Regia: Sheree Folkson

Când presa din întreaga lume năvăleşte pe izolata insulă scoţiană unde o actriţă de la Hollywood încearcă să se mărite, o mireasă falsă este angajată pentru a ademeni paparazzi în altă direcţie.

8 AUGUST - 8:30 PM

THE WORDS/

HOŢUL DE CUVINTE (2012; SUA)

În rolurile principale: Dennis Quaid, Bradley Cooper, Zoe Saldana

Regia: Brian Klugman, Lee Sternthal

Un scriitor ce se află în punctul culminant al succesului său literar descoperă cât de piperat poate fi preţul pe care trebuie să-l plătească pentru plagiat.

9 AUGUST - 8:30 PM

CAPTAIN THUNDER/

CĂPITANUL TRUENO & SFÂNTUL GRAAL (2011; Spania)

În rolurile principale: Natasha Yarovenko, Sergio Peris-Mencheta, Alejandro Naranjo

Regia: Antonio Hernandez

Un cavaler rătăcitor al secolului al XII-lea cutreieră lumea luptând împotriva nedreptăţii acompaniat de prietenii săi fideli Crispin şi Goliath.

10 AUGUST - 8:30 PM

I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT/

OARE CUM O REUŞI? (2011; SUA)

În rolurile principale: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear

Regia: Douglas McGrath

O comedie centrată pe viaţa lui Kate Reddy, directorul de finanţe care işi întreţine soţul şi pe cei doi copii.

11 AUGUST - 8:00 PM

GALA PREMIILOR (SE SERVEŞTE CINA) / FILM ÎN AFARA COMPETIŢIEI

MY SISTER'S KEEPER/

VIAŢĂ PENTRU SORA MEA (2009; SUA)

În rolurile principale: Cameron Diaz, Abigail Breslin, Alec Baldwin, Joan Cusack

Regia: Nick Cassavetes

Născută cu un scop bine definit şi anume pentru a-și salva sora de la o moarte cruntă, Anna Fitzgerald (Abigail Breslin) se luptă pentru a câștiga emanciparea medicală faţă de părinții săi. Având-o în distribuţie pe Cameron Diaz, filmul tratează subiectul donării de organe, astfel încadrându-se perfect în tema celei de-a doua ediții a Brașov Internațional Film Festival & Market din 2013.  Cameron Diaz este cunoscută pentru activitățile sale caritabile, actriţa creându-şi propria sa fundație Begin Today for Tomorrow.

* Codul vestimentar: Formal

BILETELE SUNT DISPONIBILE PE:

şi

prin partenerii Eventim.ro: Germanos, Orange, Vodafone, magazinele Domo, Humanitas şi Librariile Carturesti; si prin partenerii Bilete.ro: in oficiile Postei Romane si in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro din toata tara.

MEMBRII JURIULUI SUNT:

Dl. Bruno Pischiutta - Regizor de Film

Preşedintele Juriului

Bruno Pischiutta, scenarist, regizor, producător şi editor de film apreciat la nivel internaţional, este profesorul principal din cadrul programului International Film Workshops şi Consultantul Artistic al Braşov International Film Festival & Market.

Cel mai recent lungmetraj al său PUNCTURED HOPE a fost difuzat în cinematografele din Los Angeles timp de trei luni, pe durata sezonului din 2009 a galei Academy Awards®. Filmul a fost nominalizat de către Societatea Politică de Film (din Hollywood) drept ‘CEL MAI BUN FILM DE EXPUNERE’ şi ‘CEL MAI BUN FILM PRIVIND DREPTURILE OMULUI’ al anului 2009 alături de AVATAR, THE HURT LOCKER, INVICTUS şi INGLORIOUS BASTERDS. Această nominalizare îl califică pe Maestrul Pischiutta ca fiind unul dintre cei mai buni regizori de filme artistice dramatice din America de Nord.

D-ra. Nubia Buitrago - Actriţă

Nubia este o actriţă de succes din Canada care a apărut în mai bine de 100 de filme şi seriale TV. Este absolventă a cursurilor de actorie ale domnului Bruno Pischiutta din Toronto, a fost membră a juriului Braşov International Film Festival & Market în 2012, iar acum lucrează în cadrul companiei Braşov Film Center ca actriţă şi ca traducător de film (engleză - spaniolă); aceasta a tradus în limba spaniolă filmul documentar BRAŞOV: PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD, filmul artistic PUNCTURED HOPE şi scenariul filmului artistic SUICIDE ce urmează a fi turnat. Nubia a fost de asemenea aleasă pentru a juca un rol important în SUICIDE.

D-ra. Ana-Maria Cioflec - Actriţă, Scenarist

Ana-Maria s-a născut şi a crescut în Braşov. În 2012 a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Transilvania dar şi programul International Film Workshops (susţinut de Bruno Pischiutta). Ana-Maria îşi doreşte să devină un scenarist şi o actriţă de talie internaţională. Din 2012 aceasta lucrează ca editor de scenarii şi ca traducător (română - engleză) în cadrul companiei Braşov Film Center. În prezent lucrează la editarea în engleză a scenariului HYENA MOON, scris de Johnny Pienaar, film artistic ce urmează a fi regizat de Bruno Pischiutta şi produs de Daria Trifu; lucrează de asemenea ca editor al revistei DARIA!.

D-ra. Aida Vondeth - Actriţă

Aida s-a născut în România. Tânăra lucrează cu Regizorul de Film recunoscut internațional Bruno Pischiutta și Producătoarea de Film Daria Trifu. Aida Vondeth a fost aleasă pentru un rol important și interesant în viitoarea producție, "SUICIDE". În anul 2012, a lucrat ca asistent de regizor pentru documentarul companiei Brașov Film Center, intitulat BRAȘOV - PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD (Reg. Bruno Pischiutta, Prod. Daria Trifu). De-a lungul anilor, a produs, filmat și editat câteva scurtmetraje și videoclipuri. Aida va regiza documentarul festivalului "Braşov International Film Festival & Market", de anul acesta. De asemenea, Vondeth este designerul revistei DARIA!, ediția din 2013, urmând săƒ asiste la programul Internațional Film Workshops (susținut de Bruno Pischiutta) din luna august, în Brașov.

Dl. Elio Dell'Unto - Manager de Producţie

Elio este un Manager de Producţie canadian având peste 30 de ani de experienţă în domeniu. Acesta lucrează alături de Bruno Pischiutta încă de la sfârşitul anilor '80. A asistat la festivaluri şi pieţe de film în întreaga lume. Este cunoscut ca fiind Managerul de Producţie al filmelor lui Bruno Pischiutta, acestea incluzând titluri precum MAYBE, DEAD LOVE şi PUNCTURED HOPE.

Denisa Barvon, câștigătoarea concursului "IMAGINEA BRIFF 2013", a fost prezentă la conferința de presă și a anunțat persoanele care au obținut patru bilete la Seara de Gală ce deschide Festivalul - valoare totală de 800 RON.

Despre Festival:

Brașov Internațional Film Festival & Market este cel mai important și recunoscut festival de film non-violent din lume. Anul acesta, Festivalul este dedicat promovării cauzei donării de organe.

Trăim într-o lume nouă; este nevoie de o moralitate nouă!

Este timpul ca lucrurile importante să capete prioritate. Echipa Festivalului lucrează in favoarea cauzelor sociale prin intermediul filmului deoarece sunt filmmakeri. Filmul este modalitatea lor de exprimare proprie și vor lua în considerare faptul că filmele selecționate să participe la Festival în fiecare an vor exista în continuare după aceștia: vor deveni moștenirea Festivalului Brașov Internațional Film Fetival & Market.

Organizatorii Festivalului sunt de părere că, având în vedere pașii valoroși pe care medicina i-a parcurs în ultimii ani, donarea de organe nu trebuie considerată un subiect abstract, ci dimpotrivă, un proces real care privește sute de mii de oameni pe tot globul.

Brașov Internațional Film Festival & Market multumeste următorilor sponsori și parteneri media:

Staropramen (www.staropramen.com), Nissa (www.nissa.ro), Klopman (www.klopman.com), Kronwell Hotel (www.kronwell.com), Race the Oceans, Tourism Association - Brasov (www.brasovtourism.eu), Toronto Pictures (www.torontopictures.ning.com), Global Film Studio (www.globalfilmstudio.com), Brasov Film Center (www.rollywood.org), Art Act Magazine (www.artactmagazine.ro), Calendar Evenimente (www.calendarevenimente.ro).

Media Contact:
Aida Manescu