Clinica Medicover Cluj si Divizia de Cercetare Synevo Central Lab au oferit servicii medicale gratuite tinerilor cu Sindrom Down

21 noiembrie 2013, 02.07 - Afaceri   Sănătate   Social

Cluj-Napoca - 21 noiembrie 2013 - Clinica Medicover Cluj si Divizia de Cercetare Synevo Central Lab au sustinut proiectul Fundatiei Medicover de a oferi servicii medicale gratuite pentru pacienti cu Sindrom Down. Proiectul s-a desfasurat pe parcursul anilor 2012 - 2013 impreuna cu Centrul Educational “Raluca” din Cluj. In anul 2012, in cadrul simpozionului de Studii Clinice Synevo, tinerii din Centrul Educational Raluca au confectionat manual cosulete ce au fost daruite participantilor si au incantat ochiul si sufletul celor prezenti printr-un vals gratios interpretat de catre doi dintre ei. Colaborarea a continuat si in anul 2013, cand Synevo Central Lab a recoltat si testat probe de sange de la acesti pacienti, urmate de consultatii in cadrul clinicii Medicover la diferite specialitati: endocrinologie, cardiologie (inclusiv EKG si ecografie cardiaca) si oftalmologie.

“Sub indemnul “Let’s stay Up when we are Down” ne-am bucurat foarte mult sa dezvoltam un proiect impreuna cu tinerii cu sindrom Down din Centrul Educational Raluca din Cluj, care au beneficiat de suportul nostru in monitorizarea parametrilor de laborator importanti in urmarirea periodica a acestei afectiuni. Am fost coplesiti de caldura, afectiunea neconditionata si emotia lor sincera. Sunt oameni cu totul deosebiti care trebuie sprijiniti de societatea noastra, integrati si sustinuti mereu”, a declarat Dr. Cristina Florescu Moraid, director Synevo Central Lab Romania.

“Ne bucuram sa fim alaturi de tinerii din Centrul Raluca si sa le acordam tot suportul medical pentru sanatatea lor. In cazul pacientilor cu Sindrom Down, controlul preventiv si monitorizarea starii de sananate sunt foarte importante, de aceea consultatiile au avut in vedere acoperirea mai multor specialitati. Echipa medicala – medici, asistente si personalul administrativ – i-au primit cu bratele deschise si le-au oferit tinerilor o experienta placuta” a declarat Dr. Marilena Ionescu, manager clinica Medicover Cluj.

Medicover si Synevo Central Lab fac parte din Grupul Medicover, lider in Europa Centrala si de Est in servicii medicale, care prin intermediul Fundatiei Medicover se implica in fiecare an in proiecte CSR.

Despre Grupul Medicover în România

Grupul Medicover este de peste 19 ani liderul serviciilor medicale private in Europa Centrala si de Est. 4,5 milioane de oameni si 6,000 de companii beneficiaza de serviciile clinicilor si spitalelor Medicover si ale laboratoarelor Synevo in 10 tari: Romania, Polonia, Turcia, Ungaria, Germania, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Georgia si Republica Moldova.

Grupul Medicover, unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul medical privat, are peste 9,000 de angajati.

Medicover Romania ofera servicii medicale la standarde europene in Spitalul Medicover din Bucuresti si in cele 12 clinici proprii din Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Ploiesti, Brasov, prin centrele de excelenta si prin reteaua de furnizori externi din toata tara.

Cuvinte cheie:  Medicover  servicii medicale  Sindrom Down