KMG International, sprijin pentru crearea unui sistem de urgență destinat preluării animalelor sălbatice din regiunea Dobrogea

25 februarie 2015, 12.37 - Afaceri   Petrol   Evenimente   Mediu

Bucureşti - 25 februarie 2015 -

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a susținut prin programul Împreună pentru fiecare realizarea unui sistem de alertă și intervenție de tip 112 pentru preluarea animalelor sălbatice în pericol și dotarea cu panouri solare a centrului medical veterinar din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, jud. Constanța. Valoarea sprijinul oferit este de 10.000 euro.

“Grupul recunoaşte importanţa care trebuie acordată protejării mediului și ecosistemului din zona Mării Negre, Lacului Siutghiol și biosferei Delta Dunării, unde de altfel avem concentrate o mare parte din operațiuni. Acest proiect inovator aduce valoare adăgată nu doar  regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel național, pentru ocrotirea biodiversității” – declară Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior KMG International.

Proiectul demarat în octombrie 2014 și realizat cu implicarea a 73 de voluntari a presupus dezvoltarea unui sistem dinamic și operativ de răspuns prin organizarea unei infrastructuri web capabile să preia alerte „112 animale în pericol”. Păsările și animalele sălbatice sunt preluate de personalul specializat și voluntarii Asociației Scutul Cinegetic și transportate pentru îngrijire medicală în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Peste 50 de exempalre de specii protejate au fost salvate în ultimele 3 luni.

De asemenea, 2 clădiri ale complexului muzeal în care funcționează centrul operațional, laboratorul de intervenție animale rănite, carantina-azil, au fost dotate cu sisteme de autonomie energetică (panouri solare) pentru încălzire.

“Prin instruirea unui număr de 50 de voluntari în acordarea primului ajutor de bază și calificat animalelor victime (rănite, degerate, eșuate sau captive), s-a obținut o structură permanent funcțională care va duce la crearea în școli și universități a unui curent pro ajutorarea animalelor sălbatice aflate în dificultate. Construirea site-ului pentru apeluri 112 și constituirea unui corp de voluntari va asigura permanentizarea activităților de instruire și în anii următori și, implicit, continuarea proiectului prin campanii, asistență, atragerea de noi voluntari” – declară Dr. Veronica Antone, președinte al Asociației Scutul Cinegetic.

Grupul susține dezvoltarea comunităților locale prin platforma de responsabilitate socială Energia vine din suflet, ce cuprinde proiecte implementate la nivel național în domeniile protecția mediului, sănătate, cultură; în ultimii 7 anii valoarea investițiilor depășind 7 milioane USD. Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, este aliniată la strategia de sustenabilitate a Grupului și susține ample proiecte de CSR – parteneriatul cu SMURD încheiat din 2010 de donație carburant JetA1 pentru operarea elicopterelor aero-medicale, dotarea cu panouri solare a școlii Grigore Moisil din Năvodari, înființarea primului centru de reabilitare respiratorie în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța,  etc.

Departamenul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International/ Rompetrol

Cuvinte cheie:  KMG International  program  Împreună pentru fiecare  sistem urgenţă  animale sălbatice  Dunăre