EY: Plafonul de sticlă care împiedică accesul femeilor la posturile de conducere este o provocare europeană cu mize mari

26 martie 2015, 10.54 - Afaceri

Bucureşti - 26 martie 2015 -

Pe 19 martie seara, într-un cadru informal, echipa de Asistenţă fiscală EY România a fost gazda unui eveniment-pilot organizat pentru comunitatea femeilor de afaceri. Invitatele au o carieră de succes în mari companii, precum BAT, Nestle, Allianz Tiriac Insurance, Transenergo, sau Fildas. Tema întâlnirii a fost excelenţa şi modul în care femeile contribuie la atingerea excelenţei, atât în business, cât şi în viaţa personală.

Luna aceasta, The National Association for Female Executives (NAFE) din Statele Unite a nominalizat EY printre primele 10 companii din “Top Companies for Executive Women” 2015. NAFE aduce recunoaştere organizaţiilor care au rezultate pozitive în ceea ce priveşte avansarea femeilor pe poziţii superioare, în roluri de decizie pentru situaţia profitului sau a pierderii şi a planificării succesiunii, dar şi în ceea ce priveşte egalizarea remunerării între genuri şi integrarea vieţii profesionale cu cea personală.

Egalitatea de gen la locul de muncă, la nivel mondial, va fi atinsă în 2095, conform raportului EY Women. Fast forward: The time for gender parity is now, lansat la începutul acestui an. Analiza a descoperit faptul că atât bărbaţii, cât şi femeile cred că reducerea decalajului de gen ar putea să depindă, în acest moment, mai puţin de educaţie şi mai mult de modul în care bărbaţii şi femeile reușesc să conlucreze și să creeze o atmosferă de lucru care să permită dezvoltarea tuturor talentelor personale.

Miruna Enache, Partener Asistenţă Fiscală, EY România, spune:

„Atunci când vorbim de profesie şi avansare în carieră, plafonul de sticlă (glass ceiling) este un subiect la modă. Conceptul se referă mai ales la aparenţe şi idei preconcepute care stau în calea dezvoltării profesionale a femeilor. Noi ne-am dorit să începem o discuție deschisă pe acest subiect, prin care să informăm şi să transformăm comunitatea profesională românească. Suntem diferite prin calităţile şi sensibilitatea noastră, prin talentul şi potențialul care ne pot ajută să transformăm lumea. Înlăturarea plafonului de sticlă care împiedică accesul femeilor la posturile de conducere este o provocare europeană cu mize mari.”

Claudia Sofianu, Senior Manager, Coordonator al specializării „Impozit pe venit şi Contribuţii sociale” adaugă:

„Luna martie – recunoscută la nivel internațional ca fiind destinată celebrării Femeii – ni s-a părut cel mai potrivit moment şi pentru concretizarea inițiativei noastre. Ideea principală a întregului eveniment a fost de a recunoaște şi recompensa Femeia din spatele profesionistului. Propunându-ne să petrecem câteva ore într-o atmosferă mai puțin formală, mai relaxată, am discutat despre modalităţi de comunicare non-verbală, de motivare, auto-motivare, despre posibilitatea sau puterea de a face diferența în familie, în business, în societate.”

Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care reprezentantele EY România le-au abordat împreună cu invitatele lor în cadrul evenimentului „Esenţa excelenţei”, care a avut loc pe 19 martie la Sky Center. Acesta s-a adresat femeilor aflate în poziţii de conducere şi a reprezentat o ocazie de a explora inteligenţa emoţională a femeilor din business, prin prezentări, exerciţii şi un atelier de creaţie a parfumurilor.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, vă rugăm să accesaţi: acest link.

Despre EY România

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 190.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 27,4 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2014. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 500 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău. EY România s-a afiliat în 2014 singurei competiții de nivel mondial dedicată antreprenoriatului, EY Entrepreneur Of The Year. Câștigătorul ediției locale reprezintă România în finala mondială ce are loc în fiecare an în luna iunie la Monte Carlo. În finala mondială se acordă titlul World Entrepreneur Of The Year.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet:

Cuvinte cheie:  Ernst & Young  eveniment  femei de afaceri  posturi de conducere