Premiile Asociației Liderilor în Servicii pentru Afaceri din România (ABSL), o recunoaștere a inovațiilor în sectorul local de servicii pentru afaceri

05 octombrie 2015, 11.05 - Afaceri

Bucuresti - 05 octombrie 2015 - Asociația Liderilor în Servicii pentru Afaceri din România (ABSL) organizează pe data de 8 octombrie 2015, la Hotel Radisson Blu, București, conferința anuală, unul dintre cele mai relevante evenimente din industrie, și Premiile ABSL. Asociația reunește cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) și cercetare și dezvoltare (R&D).

Industria locală oferă o gamă largă de servicii clienților din Europa, America de Nord și România, acoperind și America de Sud, Africa, CEE, Asia Pacific, precum și Orientul Mijlociu.
În contextul evoluției industriei serviciilor pentru afaceri din ultimii ani, Asociația Liderilor în Servicii pentru Afaceri din România, care sprijină dezvoltarea pe termen lung și creșterea dinamică a acestui sector, recunoște demersurile inovatoare și de ultimă oră din industrie în cadrul Premiilor ABSL 2015. Juriul format din reprezentanți ai The Hacket Group, KPMG, Everest Group și ACCA vor premia companii din domeniu pentru următoarele categorii:
• Excelență în Afaceri
• Inițiative de Succes în Relația cu Clienții
• Creștere Notabilă a Calității Serviciilor
• Inovații în Afaceri
• Programe de Responsabilitate Socială
• Programe de Educație

La categoria Lider în Excelență în Afaceri va fi premiat procesul prin care au fost reduse considerabil costurile operaționale și au fost identificate soluții sustenabile care au maximizat productivitatea companiei.
Categoria Lider în Inițiative de Succes în Relația cu Clienții recunoște activitățile inovatoare prin care au fost găsite soluții concrete care au contribuit la atingerea obiectivelor companiei și au adus valoare adăugată atât în relația cu angajații, cât și cu partenerii.

Lider în Creștere Notabilă a Calității Serviciilor este cea de-a treia categorie care se adresează rezultatelor excepționale obținute în colaborarea cu clienții prin creșterea semnificativă a serviciilor prestate.
La categoria Lider în Inovații în Afaceri sunt analizate proiecte care prin impactul activității la nivel global și soluțiile inovatoare pe care le propun contribuie la dezvoltarea companiei și, în același timp, a sectorului de servicii pentru afaceri.
Juriul va premia compania care a desfășurat cel mai original program cu impact comunitar, care a reușit să sprijine cu succes o tensiune socială și să își aducă contribuția în comunitatea afectată, la categoria Lider în Programe de Responsabilitate Socială.
Premiul special Lider în Inițiative Educative va fi oferit companiei care a avut o colaborare foarte bună cu o instituție de învățământ și care a reușit prin activitățile desfășurate să crească notorietatea Asociației în rândul comunităților studențești și cadrelor universitare.

Conferința ABSL 2015, aflată la a treia ediție, și Premiile ABSL de anul acesta vin în sprijinul interacțiunii și colaborării la nivel de industrie, prin facilitarea schimbului de cunoștințe, experiență și bune practici între companiile din acest sector, sub tema „Romania: The Shining Star of Business Services. Delivering High End Solutions Across the Globe.” (Ro: ”România: Noua Stea a Domeniului Serviciilor pentru Afaceri. Livrând Soluții de Calitate în jurul Globului”).
Sectorul de servicii pentru afaceri este un angajator important în România, care a înregistrat o creștere accelerată în ultimii 10 ani, însumând în anul 2014 peste 60.000 de profesioniști, respectiv 1,9% din populația activă a țării și 1,4% din produsul intern brut. De asemenea, sectorul serviciilor de afaceri a contribuit anul trecut la bugetul de stat cu taxe în valoare de aproximativ 500 de milioane de Euro, iar analiștii estimează o creștere substanțială în următorii 5 ani, de la 150.000 de angajați, la 300.000 de angajați.

Din ABSL România fac parte organizații importante de profil regionale și internaționale: Accenture Services, Allianz Worldwide Partners, APT Resources & Services, Automobile Dacia, Allianz - AWP Romania SA Global Competence Centre, Capgemini, CBRE RealEstate Consultancy, Connections Consult, DB Schenker, Deloitte Audit, EUCOM Business Language, Genpact România, Global Remote Services, Hewlett Packard Global Business Center, Luxoft Professional România, Microsoft România, Office Depot Service Center, Optima Solutions Services, PricewaterhouseCoopers Servicii, Process Solutions România, Renault Business Services, Société Generale European Business Services, Stefanini România, TELUS International Europe, UCMS Group România, Unicredit Business Integrated Solutions, Valoris Center, Vauban, Vodafone Shared Services România, Wipro Technologies, WNS Global Services, iar partenerii strategici ai asociaţiei sunt ACCA, Colliers International, Corporate Office Solutions (COS), Fine Law, Hays Talent Solutions, I-Future, KPMG, McCann PR, Mikomax şi Skanska.

Despre ABSL România

Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România este cea mai importantă organizaţie care reprezintă sectorul de servicii pentru afaceri din România şi care reuneşte cele mai mari companii de profil din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) şi Cercetare Dezvoltare (R&D). ABSL România are ca scop dezvoltarea şi transformarea industriei serviciilor pentru afaceri într-o parte integrantă a creşterii economice din România prin intermediul colaborării cu industria şi prin implicarea autorităţilor şi grupurilor interesate.

Scopul ABSL România este de a sprijini dezvoltarea pe termen lung şi creşterea dinamică a sectorului de servicii pentru afaceri şi, în acelaşi timp, de a mări nivelul de atractivitate a României pentru investiţii şi pentru dezvoltarea de proiecte de outsourcing şi offshoring. ABSL doreşte să intensifice interacţiunea şi colaborarea la nivel de industrie, prin facilitarea schimbului de cunoştinţe, experienţă şi bune practici. ABSL sprijină antreprenoriatul, evaluează oportunităţile legislative de îmbunătăţire a mediului economic şi ajută la adaptarea cerinţelor de business prin recomandarea de schimbări în sistemul educaţional din România. Asociaţia colaborează cu autorităţile locale, centrale şi cu comunitatea de business, cu scopul de a-şi oferi sprijin reciproc şi de a întări implicarea în comunităţile locale.

Din consiliul director al ABSL fac parte Florin Grama, director al diviziei Customer Service & Support din cadrul Microsoft România, Vivek Bakshi, general manager al diviziei International Operations din cadrul Wipro Technologies, Ecaterina Ion, general manager al HP Global Business Center, Cătălin Iorgulescu, managing director al WNS România, Daniel Bratu, vicepreședinte operațiuni în cadrul Genpact, Cosmin Pătlăgeanu, marketing manager încadrul Luxoft România, și Giulio Medda, general manager al Office Depot Service Center. Totodată, Cătalin Ciupercescu deține poziția de manager operațiuni al asociației, iar Dana Isăroiu calitatea de secretar general al consiliului director.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:
absl@absl.ro

Cuvinte cheie:  ABSL  conferinta  premii