MedLife intră pe o nouă linie de business și demarează achiziția băncii de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara

29 octombrie 2015, 01.37 - Afaceri   Sănătate   Social

Bucureşti - 29 octombrie 2015 -

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziționare a pachetului majoritar din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara, una dintre cele mai moderne și bine echipate bănci de celule stem din sud-estul Europei.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție inițiată de MedLife anul acesta, după achiziționarea pachetului de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, din Oltenia. Stem Cells Bank își desfășoară activitatea în București și în Timișoara, în cel din urmă oraș aflându-se și banca de depozitare.

„La cinci ani de la prima tranzacție prin care am achiziționat un operator local, putem spune că am dobândit deja un know-how relevant și că achizițiile vor căpăta o pondere și mai importantă în cifra noastră de afaceri. Această nouă tranzacție ar însemna pentru noi, pe de o parte, consolidarea poziției de lider în vestul României și, pe de altă parte, inaugurarea unei noi linii de business – recoltarea și depozitarea celulelor stem. Decizia de a intra pe această nouă linie de business reprezintă un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. Avem peste 3.500 de nașteri anual în cele trei maternități ale noastre, cel mai mare număr de nașteri din domeniul privat, iar odată cu integrarea acestui nou serviciu vom putea oferi soluții complete pentru mamă și copil în regim propriu, de la monitorizare sarcină și naștere, la depozitarea celulelor stem și îngrijirea copilului, toate sub umbrela MedLife”, a declarat Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

În urma finalizării tranzacției, MedLife va deține pachetul majoritar, iar acționarii actuali vor deține pachetul minoritar și vor continua să asigure managementul companiei și pe viitor.

„MedLife a conservat încă de la primele achiziții derulate managementul integral al companiilor în care a devenit acționar, indiferent dacă a cumpărat 51% sau 100% din acțiuni. Aceasta este de fapt politica pe care o vom promova și pe viitor. Avem mare încredere în antreprenorii care au dezvoltat aceste companii și avem multe de învățat de la aceștia. MedLife nu deține soluțiile și ideile de business, ci doar ajută la implementarea unei guvernanțe corporative și asigură o promovare integrată a acestor unități, oferindu-le și suport financiar, la nevoie. În prezent purtăm discuții cu mai mulți antreprenori, parte din ei medici, și ne dorim ca aceștia să se alăture echipei noastre până la finele acestui an”, a mai spus Mihai Marcu.

„Pentru noi, un parteneriat cu cel mai mare operator de pe piața serviciilor medicale private ar însemna o oportunitate extraordinară în evoluția activității noastre, iar finalizarea acestei tranzacții ne-ar permite să oferim tehnologiile noastre medicale de procesare și depozitare a celulelor stem unui număr și mai mare de viitori părinți”, spune Dimitrios Bimpis, Managing Partner, Stem Cells Bank.

Stem Cells Bank a fost inaugurată în anul 2010 la Timișoara și este banca de celule stem cu cel mai modern sistem de procesare din România, bazat pe tehnologia Biosafe Sepax 2, și totodată singura bancă privată de celule stem din regiunea Balcanică ce foloseşte această tehnologie, prin care prelucrarea și izolarea celulelor stem este complet automatizată, orice risc de contaminare în laborator fiind eliminat.

„În domeniul nostru de activitate, aflat într-o permanentă dezvoltare, este esențial să dispui de cea mai înaltă tehnologie. Atunci când am înființat Stem Cells Bank, principalul nostru obiectiv a fost să dezvoltăm un laborator biotehnologic de referință în România, prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație în izolarea și stocarea de celule stem din sângele cordonului ombilical. Suntem mândri că laboratorul nostru reprezintă, în prezent, la cel mai înalt nivel, comunitatea biotehnologică din România și nu numai”, adaugă Dimitrios Bimpis.

MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacție a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad și Maternitatea Eva din Brașov, MedLife devenind încă din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogată experiență în consolidarea pieței de profil, prin achiziția și integrarea de operatori medicali regionali. Anul acesta, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României.

Pentru anul 2015, compania țintește o cifră de afaceri de 100 de milioane euro și continuă planurile de achiziții la nivel regional, cu intenția declarată ca cel mai mare operator de servicii medicale din România să rămână o companie cu capital majoritar românesc.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 15 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 30 de centre medicale generaliste în București și în țară, 13 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.

MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internațional realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al șaselea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii cinci ani, studiile de piață derulate la nivel național plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat în ultimii trei ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Cuvinte cheie:  MedLife  achiziţie  bănciă celule stem  Stem Cells Bank  Timişoara