Compania LIFE IS HARD S.A. încheie 2019 cu o creștere de peste 300% a profitului net și va acorda dividende și acțiuni gratuite acționarilor săi

Cluj - 05 mai 2020 -

Acţionarii LIFE IS HARD (simbol bursier – LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București – piata AeRo, au aprobat recent distribuirea către investitori a sumei de 236.782,98 lei sub formă de dividende, cu o valoare a dividendului brut de 0.0987lei/acțiune.

Decizia vine după anunțarea rezultatelor financiare pentru 2019, când compania a raportat un profit net de 1.420.821,61 lei, în creștere cu 307.56% comparativ cu anul precedent, și o cifră de afaceri de 5.3 milioane lei,  în creștere cu 9.15% față de 2018.

În 2020, compania va opera o majorare de capital social în valoare de 600.000 lei, care se va realiza prin distribuirea de acțiuni gratuite către investitori, cu o rată de alocare de 1 acțiune nou emisă la 4 acțiuni deținute la data de înregistrare.

De asemenea, din 2020 LIFE IS HARD îl va avea ca membru în consiliul de administrație pe Virgil Zahan, directorul general al Goldring SA – companie care a listat LIFE IS HARD la bursă.

Din consiliul de administrație mai fac parte Ovidiu Vîlceanu, respectiv Cătălin Chiș, președinte și acționar majoritar, fiecare pentru un mandat de 2 ani. Conducerea executivă a LIFE IS HARD va fi asigurată în continuare de către Erik Barna, fondatorul companiei.

LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori București și dezvoltă propriile  soluții de digitalizare pentru mai multe verticale ale economiei - asigurări, sănătate, transporturi.  Din 2015, compania este lider de piață în segmentul de asigurări prin 24Broker.ro - platformă de intermediere pentru brokerii de asigurare din România, prin care în 2019 s-au tranzacționat prime subscrise în valoare de 628 milioane euro.

Pentru detalii:

Flaviu Pastor, Marketing Director (flaviu.pastor@lifeishard.ro; 0723.137.533)

Ema Cătălin, Corporate Communication Manager (ema.catalin@aps.ro; 0724.202.505)

Cuvinte cheie:  LIFE IS HARD S.A.  LIH  AeRo  Bursa de Valori București  Virgil Zahan  Goldring SA  Cătălin Chiș  Erik Barna