20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania

02 iunie 2020, 11.36 - Afaceri   IT&C

Cluj-Napoca - 02 iunie 2020 -

Echipa NTT DATA Romania aniversează 20 de ani. Fondată în iunie 2000 la Cluj-Napoca de către Daniel Metz cu numele de EBS Romania, aceasta a reușit în scurt timp să fie recunoscută drept compania cu una dintre cele mai puternice evoluții din industria IT-ului românesc.

De-a lungul celor două decenii compania și-a dezvoltat constant portofoliul de servicii și soluții IT devenind partener de încredere pentru peste 450 de clienți de pe piața națională și internațională. În 2002 compania a lansat propria soluție ERP - Clarvision, utilizată în acest moment de peste 200 de clienți din piața națională. În decursul anilor următori, EBS Romania a continuat să adauge în portofoliul său noi servicii, competențe, soluții și tehnologii, stabilind relații de parteneriat pe termen lung. Creşterea accelerată din primii 10 ani a generat un moment de transformare organizaţională. În 2013 compania a fost achiziţionată de grupul nipon NTT DATA. În 2016 EBS Romania a devenit oficial NTT DATA Romania, și-a dublat numărul de angajați datorită numeroaselor proiecte, în special pe piața națională și s-a concentrat pe integrarea și implementarea de sisteme IT. Tot în acest an, a devenit unul dintre cei mai importanți parteneri SAP România și primul implementator al S/4HANA în piața națională. Această perioadă a fost marcată şi de dezvoltarea propriului centru R&D și de dezvoltarea echipei Advanced Embedded Technologies.

Reflectând la cei 20 de ani, Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania a declarat: “Am reușit să amprentăm evoluția industriei IT din Transilvania asumându-ne un rol de pionierat. Având clienții și proprii colegi în focus, am creat un model de performanță bazat pe valori organizaționale umaniste și pe un leadership autentic. Niciodată nu am uitat de unde am plecat și atunci când ne-a fost greu, am muncit și mai mult. Am privit spre viitor, convinși fiind că rezultatele obținute sunt întotdeauna cel mai corect arbitru.”

În acest moment NTT DATA Romania are o echipă de peste 2000 de specialiști cu o medie de varstă de 35 ani și un nivel de senioritate care invită la o structură de leadership performantă, fiind astfel o organizaţie agilă și inovatoare.

Compania este văzută ca o poveste de succes în piața din România și prin implicarea ei în numeroase inițiative de dezvoltare a comunității, de la interacțiuni cu universități până la investiția constantă în diverse acțiuni de responsabilitate socială, ajungând să investească în 4 zone fundamentale: educație, sport, cultură și mediu social.

În anul fiscal 2019 -2020 (01 aprilie 2019 - 31 martie 2020), NTT DATA Romania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 84 Mil. EUR, cu o creştere de aproximativ 16% faţă de aceeași perioadă a anului fiscal precedent.

“Obiectivele de dezvoltare ale NTT DATA Romania se concentrează pe poziționarea noastră ca integrator de sisteme, abordând proiecte de tip premium, cu o complexitate ridicată. Vom începe un proces de dezvoltare regională a companiei, devenind baza de operațiuni a cluster-ului est-european. În anul fiscal curent ne dorim să atingem o cifră de afaceri de peste 100 Mil. EUR” declară Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

Despre NTT DATA Romania:

NTT DATA Romania este un furnizor de servicii IT și integrator de sisteme care folosește inovația pentru a accelera transformarea digitală a afacerilor și a genera valoare adăugată clienților, având o echipă de peste 2000 de specialiști în România și Serbia.

Portofoliul companiei oferă o gamă variată de servicii: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare și aigurarea calității, consultanță IT, servicii de securitatea informației, infrastructură și cybersecurity. Clienții companiei activează în industrii precum: Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector & Utilities, Retail, Transportation & Logistics.

NTT DATA, cu sediul central în Tokyo, cu operațiuni de afaceri în mai mult de 50 de țări și regiuni este parte a NTT Group (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 300.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT.

Cuvinte cheie:  NTT DATA Romania  EBS Romania  Daniel Metz  ERP - Clarvision  NTT Group

20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania