Gebrüder Weiss: Proiectul cu finanțare europeană implementat în 2019 este în curs de desfășurare

25 februarie 2021, 03.15 - Afaceri

Bucuresti - 25 februarie 2021 -

Grupul țintă format din 177 de angajați a participat încă de la implementarea proiectului în cadrul cursurilor Îmbunătățirea proceselor, Competențe Sociale și Civice, Competențe Digitale și Stivuitorist.

Cursul de Îmbunătățirea proceselor a fost finalizat in cursul lunii februarie, restul cursurilor urmând să fie finalizate in perioada martie – aprilie 2021.

„Deși pandemia a impus restricții severe, am considerat important ca angajații să poată beneficia de această oportunitate de dezvoltare personală și profesională fără sincope. Astfel, ne-am organizat intern astfel încât să respectăm toate măsurile de protecție, iar anumite cursuri s-au desfășurat exclusiv online.” declară Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.

Gebrüder Weiss a implementat un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de 1.957.106,87 lei, 50% din finanțare fiind obținută prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul este implementat sub titlul „Performanță și inovare prin formare profesională a angajaților (Perform – IN)” (cod SMIS 2014+ : 129139), valoarea sa totală fiind de 1.957.106,87 lei, dintre care 916.233,89 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene. Proiectul va fi implementat în perioada 12.08.2019 - 06.05.2021

Personal targetat

Grupul țintă este format din 177 de angajați ce provin din toată țara, cu accent pe județele în care Gebrüder Weiss are puncte de lucru: Brașov, Sibiu, Bacău, Cluj, Giurgiu, Constanța, Dolj, Arad.

Obiectiv

Obiectivul proiectului constă în dezvoltarea competitivității și inovării în sectorul prioritar al distribuției, prin facilitarea accesului angajaților la programe de învățare pe tot parcursul vieții și investiția directă în dezvoltarea competențelor în rândul forței de muncă active.

Rezultate scontate

În cadrul acestui proiect, angajații Gebrüder Weiss vor beneficia de programe de formare și vor dobândi o calificare (pentru stivuitoriști). Totodată, aceștia își vor îmbunătăți cunoștințele, competențele și aptitudinile în domenii precum competențe sociale, civice și tehnologia informației. De asemenea, prin acest proiect compania urmărește creșterea performanțelor în plan profesional și îmbunătățirea abilităților prin programele de îmbunătățire procese.

Despre Gebruder Weiss

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională cu 9 hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo -
Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Ca parte din strategia digitala, Gebrüder Weiss a lansat la începutul anului 2020 platforma
ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care clienții companiei pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebrüder Weiss oferă acest serviciu digital pentru transportul de marfă în regim de grupaj în toate locurile unde compania efectuează livrarea finală.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Departament Marketing & Comunicare

T. 40.372.678.500

office.ro@gw-world.com

www.gw-world.com