ATEN asigură o calitate înaltă a transmisiei video pentru transmisii live la o rezoluție 5K

27 februarie 2023, 01.13 - Afaceri   IT&C   Social   Tehnologie

București - 27 februarie 2023 -

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, anunță lansarea oficială a seriei KX9970. Soluțiile propuse de ATEN sunt varianta optimă pentru transmisia live a evenimentelor sportive sau ale emisiunilor TV, pentru turnurile de control aerian, modul de lucru remote, precum și pentru domeniul producției industriale.

Prin intermediul seriei KX, ATEN asigură clienților săi o calitate înaltă a transmiterii video, prin capacitatea difuzării la rezoluție 5K și un contrast de 12-biți care asigură calitatea transmiterii în timp real a sursei video prin IP. Totodată, seria KX poate susține și un frame rate de 240 Hz folosind rezoluția Full HD sau 144 Hz pentru rezoluția Quad HD.

Echipamentele permit gestionarea camerelor de servere și utilizarea acestor soluții de la distanță, fără a fi nevoie de prezența în proximitate datorită transmisiei prin tehnologia IP și integrarea extenderelor în soluțiile concepute de profesioniștii ATEN.

Aceste soluții reinventează practic modul prin care companiile pot menține și gestiona camerele de control, folosind noile receptoare și emițătoare prin IP seria KX. Prin intermediul acestor tehnologii se pot gestiona remote mai eficient camerele de control, principalul avantaj fiind faptul că nu înregistrează întârziere (latența 0) la o calitate video de 5K: 5120 x 1440 @ 60 Hz (4:4:4).

Această lansare face ca transmisiunile live să fie posibile la cea mai bună calitate și cu latență zero. Iar munca colaborativă, cu mai mulți operatori în echipă este un obiectiv important atins în dezvoltarea ultimelor modele ATEN. Tehnologia le permite operatorilor să “tragă” (pull) și “împingă” (push) sursele video de pe videowall printr-o simplă apăsare de buton. Acest element contribuie semnificativ la eficiența operațiunilor, iar operatorii pot distribui între ei cu ușurință și întâmpina dificultățile care îi provoacă prin utilizarea funcționalității de push-pull de pe un ecran al unui operator pe ecranul celuilalt operator”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

Companiile trebuie să aibă capacitatea de a gestiona acum camera de servere de la distanță, iar tehnologiile ATEN caută să rezolve problemele cu care se pot confrunta clienții prin extinderea beneficiilor ca urmare a utilizării unei soluții KVM over IP.

Modul Panel Array™ permite utilizarea în timp real a mai multor surse video pe un singur monitor

Cu ajutorul KVM – CCKM  pentru managementul matricilor se pot controla cu ușurință mai multe surse video de pe un singur monitor. Interfața permite un aranjament de până la 6x6 surse video. Acest controller îmbunătățește nivelul de calitate al transmisiei video în timp real. Astfel se pot gestiona și modifica din timp mai multe profiluri sau surse video ce vor fi afișate pe un videowall.

Datorită tuturor caracteristicilor echipamentelor KVM de emisie, utilizatorul consolei poate beneficia de tehnologia Boundless Switch ce permite gestionarea simplă și intuitivă a unui videowall. Astfel, se poate modifica imaginea de pe unul dintre ecranele videowall-ului prin simpla navigare cu mouse-ul, selectarea sursei video ce trebuie modificată și editarea acesteia pe ecranul operatorului.

Optimizați procesele companiei păstrând o calitate video deosebită

În concluzie, soluția ATEN KX9970 cu funcționalități 5K permite:

·     Interacționarea simplificată cu un videowall prin intermediul Boundless Switching;

·     Transmite momentele cele mai importante din timpul competițiilor la o rezoluție Full HD @240 Hz;

·     Asigurarea fiabilității sistemului prin menținerea neîntreruptă a operațiunilor și eliminarea erorilor de alimentare;

·     Vizualizarea simultană a unei interfețe matriceale de 6x6 surse video pe un singur monitor pentru un control mai eficient al sistemului.

Pentru alegerea celei mai potrivite soluții și înțelegerea modului de implementare, echipa ATEN România vă stă la dispoziție la Romania@ro.aten.com.

Despre ATEN

Înființată  în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial. Având sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada. Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com.

Cuvinte cheie:  ATEN  KX9970  Bogdan Mihalcea  Panel Array™  surse video