Muşat&Asociaţii se extinde în Republica Moldova printr-un parteneriat exclusiv cu firma locală Popa&Asociaţii

17 octombrie 2010, 01.32 - Justiţie   Avocatură

Bucureşti - 17 octombrie 2010 - Muşat & Asociaţii a încheiat recent un parteneriat strategic exclusiv cu casa de avocatură Popa & Asociaţii, prin care va oferi servicii de consultanţă juridică în Republica Moldova.

“Am luat această decizie ca urmare a intensificării relaţiilor comerciale dintre România şi Republica Moldova şi a interesului crescând din partea clienţilor noştri de a investi în Republica Moldova. Astfel, nivelul înalt de expertiză al Muşat & Asociaţii şi cunoaşterea profundă a pieţei din Moldova, pe care a dovedit-o echipa de avocaţi de la Popa & Asociaţii, ne va permite să oferim împreună servicii avocaţiale la cele mai înalte standarde şi să devenim într-un timp scurt un nume de referinţă şi pe această piaţă. Prin acest parteneriat ne continuăm procesul de extindere teritorială, iar strategia noastră este de a replica, cât mai fidel posibil, modelul de succes impus în business-ul avocaţial de Muşat & Asociaţii”, a spus Gelu Titus-Maravela, coordonatorul birourilor teritoriale Muşat & Asociaţii.

Muşat & Asociaţii deţine o experienţă vastă în consilierea investitorilor străini pe pieţe emergente, fiind implicată încă din primii ani de activitate în investiţii străine majore şi privatizări de anvergură derulate pe piaţa românească, investitorii străini reprezentând peste 80% din portofoliul de clienţi ai firmei. În calitate de casă de avocatură “full service”, Muşat & Asociaţii va oferi în Republica Moldova servicii juridice în toate ramurile de drept comercial.

“Serviciile avocaţiale de business devin tot mai solicitate în Republica Moldova, dat fiind contextul economic şi apetitul companiilor pentru noi investiţii, inclusiv a companiilor de naţionalitate română. Atractivitatea acestei pieţe creşte de la an la an, pe măsură ce companiile multinaţionale descoperă facilităţile fiscale, precum lipsa impozitului pe profit, dar şi potenţialul de conexiune cu pieţele din Rusia şi Ucraina, pentru care Republica Moldova acţionează ca un hub. În contextul creşterii accentuate a cererii de servicii juridice, parteneriatul pe care l-am încheiat cu casa de avocatură Muşat & Asociaţii are un rol strategic în dezvoltarea noastră în plan local şi în satisfacerea cerinţelor clienţilor noştri”, a spus Igor Popa, Managing Partner Popa & Asociaţii. Cu o echipă de peste 17 avocaţi şi 3 parteneri, Popa & Asociaţii este cea mai mare firmă de pe piaţa de consultanţă juridică din Moldova.

Despre MUŞAT & ASOCIAŢII

MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele firme de avocaţi înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 13 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII oferă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile străine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România. Muşat & Asociaţii conduce în clasamentul general pe Romania realizat de Practical Law Company (PLC) Which Lawyer?, fiind plasată pe locul intâi în 11 din cele 15 domenii analizate (corporate / fuziuni & achiziţii, litigii / dispute resolution, real estate, construcţii, pieţe de capital, mediu, private equity, restructurări şi insolvenţă, taxe, telecom & media şi outsourcing & IT). La rândul său, International Financial Law Review 1000 (IFLR) 2010, ghid juridic specializat pe domeniul financiar bancar, plasează firma pe primul loc în toate cele patru domenii analizate în România: fuziuni & achiziţii, drept bancar, pieţe de capital şi finanţări de proiecte. De asemenea, ghidurile juridice Chambers & Partners şi Legal 500 plasează Muşat & Asociaţii în prima categorie a clasamentelor pe România în majoritatea ariilor de practică analizate pe piaţa avocaţială locală.

Portofoliul MUŞAT & ASOCIAŢII cuprinde peste 2.500 de clienţi, mari corporaţii locale sau internaţionale printre care: Enel SpA, Orange, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, General Electric, General Motors, Intel, Oracle, AON, AT&T, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation etc.

Despre POPA & ASOCIAŢII

Cu o echipă de 17 avocaţi şi 3 parteneri, POPA & ASOCIAŢII este cea mai mare firmă de pe piaţa de consultanţă juridică din Republica Moldova. Printre clienţii firmei se numără fondurile de investiţii Broadhurst Invested Limited şi Romanian American Enterprise Fund, producătorul de ciment Lafarge, companii din sectorul energetic, precum Acseal Gaz - partenerul oficial al Linde Gaz România în Republica Moldova, jucători din industria farmaceutică precum Laboratoire Innotech International şi Sedico Pharmaceutical Egypt, din sectorul FMCG precum Puratos, Efes sau Purcari, precum şi alte companii importante: Veneto Banca, Krajowa Spolka Cukrowa, Coface Austria Kreditversicherung, Maib Leasing, Louis Berger SAS Paris, London Group, Valiendas, Arabian Centres Employment Services. De asemenea, dintre proiectele recente ale firmei menţionăm consilierea RomSysData-Moldova în aspecte legate de protejarea dreptului de proprietate intelectuală, asistarea fondului american de investitii Broadhurst Investments Limited în mai multe achiziţii în domeniul imobiliar, precum şi în procesele de privatizare a unor societăţi comerciale importante din Republica Moldova.

Expertiza POPA & ASOCIAŢII include furnizarea de servicii juridice într-o gamă largă de arii de practică avocaţială şi sectoare economice, precum: transporturi, comunicaţii şi IT, imobiliare, drept societar, privatizări, litigii şi executări silite, infrastructură şi relaţii de muncă, financiar bancar, pieţe de capital, taxe, proprietate intelectuală precum şi achiziţii publice.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Andreea Funieru,
Marketing & PR Manager MUŞAT & ASOCIAŢII