Darian realizează „Analiza pieţei imobiliare 2008”

30 martie 2009, 10.57 - Imobiliare

Bucureşti - 30 martie 2009 - Compania Darian, unul dintre cei mai importanţi jucători ai pieţei de evaluări din România, a anunţat astăzi definitivarea unui studiu aprofundat al evoluţiei pieţei imobiliare. Analiza cuprinde polii de dezvoltare imobiliară şi cele mai importante pieţe locale.

„Evoluţia spectaculoasă a pieţei imobiliare din ultimii 3 ani a cunoscut un vârf la începutul anului 2008. Din acel moment, după o stagnare de câteva luni, toate segmentele pieţei au cunoscut scăderi.” a declarat Adrian Crivii, directorul Darian. Studiul arată că la sfârşitul anului trecut se înregistrau deja scăderi ale preţurilor de 10 până la 30 de procente, în funcţie de tipul proprietăţii şi de localizarea acesteia.

Analiza va fi furnizată instituţiilor din sectorul financiar şi clientilor interesaţi. Materialul are la bază sute de mii de tranzacţii imobiliare din România şi concentrează date de pe parcursul ultimilor trei ani. Studiul va fi util în special departamentelor de risc ale instituţiilor bancare pentru analiza portofoliilor de proprietăţi, investitorilor imobiliari şi auditorilor.

Deţinând cea mai mare reţea teritorială (20 de birouri în cele mai importante centre regionale), compania va prezenta periodic elemente semnificative ale evoluţiei pieţei. „Deşi tranzacţiile au scăzut semnificativ atât ca număr cât şi ca valoare, analiza detaliată a pieţei va constitui în aceste momente de criză un instrument eficient în luarea deciziilor investiţionale.” este de părere Crivii.

S.C. Darian Rom-Suisse S.R.L., Str. Nicolae Cristea Nr.25, Cluj-Napoca, Cluj
Marius Pop, PR
0264438033, 0730712241
marius.pop@darian.ro