Fundatia Vodafone Romania investeste peste 90.000 Euro pentru proiectul „Fondul Special pentru Copii” in 14 judete din tara

• Proiectul demareaza printr-o runda de finantare in 14 judete din tara: Bistrita Nasaud, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Prahova, Valcea, Teleorman si Tulcea

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au lansat proiectul „Fondul Special pentru Copii” care face parte din Programul Strategic de investitie in mediul rural, lansat de Fundatia Vodafone Romania in luna martie. Programul a fost extins la nivelul intregii tari in luna iunie si isi propune sa sustina educatia, sanatatea si serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania. Suma investita de Fundatia Vodafone Romania pentru acest program este de 653.645 eur.

Proiectul „Fondul Special pentru Copii” demareaza prin initierea unei runde de finantare in 14 judete: Bistrita Nasaud, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Prahova, Valcea, Teleorman si Tulcea, prin care ONG-uri locale mici din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din judetele mentionate, pot aplica, pentru a obtine finantari de pana la 2.000 euro pe proiect. In plus, prin acest proiect, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera sprijin si suport financiar in valoare de 30.000 euro pentru 100 de copii si tineri aflati in dificultate din comunitatile mai sus mentionate. Mai multe detalii despre selectia proiectelor si a beneficiarilor se afla pe site-ul http://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii-2015/.

Prin aceasta runda de finantare, cele doua fundatii doresc sa selecteze proiecte care sa asigure un viitor mai bun si o educatie adecvata pentru elevii proveniti din mediul rural si urban. Fondurile alocate pentruacest proiect de catre Fundatia Vodafone Romania sunt de 90.400 euro.

Proiectele depuse trebuie sa contina o componenta puternica de implicare a comunitatii si sa faciliteze copiilor din comunitate accesul la educatie prin activitati educationale de tip scoala dupa scoala. Durata de desfasurare a unui proiect poate fi de pana la 8 luni, in intervalul 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016. Aplicantii vor completa o cerere de finantare si un buget disponibile, pe website-ul http://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii-2015/, pana la data de 22 iulie 2015. Evaluarea proiectelor inscrise in concurs pe baza criteriilor mentionate in Regulament va avea loc in perioada 23 iulie – 19 august. Cererile de finantare vor fi evaluate de catre o comisie formata din membri ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si ai Fundatiei Vodafone Romania. Anuntarea proiectelor care vor primi finantare va avea loc la sfarsitul lunii august 2015.

Mai multe informatii despre regulamente, conditiile de eligibilitate, criteriile de selectie si procesul de aplicare sunt disponibile in documentele aferente publicate pe website-ul: http://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii-2015/.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este una dintre organizatiile neguvernamentale de elita care contribuie la dezvoltarea societatii civile din Romania. Fundatia a fost infiintata in 1990 de către Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei impreuna cu tatal sau, Majestatea Sa Regele Mihai I.

De-a lungul a 25 de activitate, Fundatia a dezvoltat numeroase proiecte durabile in domeniile educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile, sanatatii si culturii, proiecte ce si-au adus contributia la reinnoirea sprirituala si sociala a Romaniei.

Cuvinte cheie:  Proiect  fond  copii