90 de milioane de euro, investiție nouă în S-E Capitalei

25 iunie 2019, 10.19 - Afaceri   Evenimente   Imobiliare

Bucureşti - 25 iunie 2019 -

Cel mai mare retailer de mobilă la nivel mondial a deschis luni, 24 iunie, la ora 10.00, cel de-al doilea magazin din România şi cel mai mare din Sud-Estul Europei.

Deschiderea a fost marcată simbolic prin plantarea unui copac la care au participat Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe și alți membri din management. Alături de reprezentanţii retailerului, la ceremonie  s-a aflat și Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat care a declarat: "Astăzi asistăm la mult mai mult decât la deschiderea unui magazin. Şi spun acest lucru pentru că Ikea reprezintă un ecosistem, un model de afacere care presupune inovare, simplificare şi implicare din partea firmelor din România pe lanţul de aprovizionare. Şi am să vă dau un exemplu: cel mai mare exportator din România, cu capital românesc, Aramis Invest s-a dezvoltat datorită colaborării cu Ikea. Le mulţumesc pentru faptul că au ales România, au ales să intre pe această piaţă, inclusiv prin atragerea cât mai multor întreprinderi mici şi mijlocii din România în lanţul dumnealor de aprovizionare. Numai la Aramis Invest sunt, astăzi, peste 4.200 de lucrători care sunt integraţi în acest lanţ. Felicit Ikea că a ales această zonă a Bucureştiului, dar îi aştept să dezvolte în continuare şi îi asigur de tot sprijinul nostru, prin Invest România, pentru a putea fi prezenți şi în alte mari oraşe ale României".

Magazinul din Pallady are 37.000 de metri pătrați, mai mare cu 10.333 de mp  faţă de cel din Băneasa. Magazinul pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile.

În timpul construcției magazinului Pallady au fost create peste 500 de locuri de muncă. Ulterior au fost angajați aproximativ 600 de oameni, odată cu deschiderea noului magazin. În total, după 12 ani de prezență pe piață, s-au creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și au fost oferite beneficii tuturor angajaților.

Cuvinte cheie:  IKEA South East Europe Sara Del Fabbro  Ştefan-Radu Oprea  Ikea Pallady

90 de milioane de euro, investiție nouă în S-E Capitalei