Servelect a implementat un sistem de monitorizare a consumurilor de energie în cadrul fabricii Sortilemn

19 august 2019, 02.17 - Afaceri   Energie   Mediu

Bucuresti - 19 august 2019 -

Servelect, o companie ESCO din Cluj-Napoca, a implementat în cadrul fabricii Sortilemn din Gherla un sistem de monitorizare a consumurilor de energie electrică, termică și de aer comprimat. Proiectul a beneficiat de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa 6, Obiectivul Specific 2, oferind companiei oportunitatea de a obţine un control cât mai bun asupra consumurilor înregistrate.

În realizarea proiectului, specialiştii Servelect au instalat o serie de contori pentru monitorizarea consumurilor, datele obţinute fiind integrate într-un soft dedicat afişării şi analizării acestora.

„Implementarea sistemului a determinat conducerea Sortilemn să angajeze full time un Manager Energetic, cu rolul de a utiliza în mod activ acest sistem. După câteva luni de folosire activă, s-au obţinut şi primele rezultate concrete: reconfigurări în urmărirea consumului pe centre de cost, reducerea necesarului de consum în diferite zone, ajustarea şi optimizarea unor parametri de funcţionare, generarea automată de rapoarte de consum şi cost energetic etc. În continuare, utilitatea sistemului se dovedeşte zi de zi, personalul tehnic implicat fiind preocupat cu responsabilitate în creşterea eficienţei energetice şi a sustenabilităţii companiei.” a declarat Andrei Ceclan, Senior Energy Advisor al companiei Servelect.

Servelect susține energia durabilă și creșterea eficienței în industrie și clădiri, prin audit și management energetic, respectiv prin implementarea soluțiilor propuse, inclusiv cu plata din economiile efectiv generate (în regim ESCO).

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe:

Cuvinte cheie:  Servelect  ESCO  Sortilemn  Andrei Ceclan