Tipping Point Talk 04 organizat de Fundația ERSTE, sărbătorind 200 de ani pentru conceptul de bănci de economii în Austria

Bucuresti - 22 noiembrie 2019 -

Miercuri, 27 Noiembrie, Felwine Sarr (profesor de studii economice la Universitatea Gaston Berger in Saint-Louis / Senegal) va prezenta conferința ”Tipping Point Talk 04 AUDACITY” la Teatrul Odeon. În cartea sa ”AFROTOPIA”, Sarr abordează legăturile dintre economie și societate și bazele culturale ale deciziilor economice într-o manieră holistică.

Evenimentul va fi ținut în limbile engleză și franceză (cu traducere simultană în limba  engleză). Livestream-ul va putea fi urmărit la
https://erstestiftung.streaming.at/20191127 și va fi disponibil între 19.45 și 21.45.

Program:

Discurs de introducere al lui Boris Marte, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Fundației ERSTE

”Tipping Point Talk 04 AUDACITY”

Felwine Sarr: ”Cum am putea realiza conceptul holistic al prosperității pentru cei mulți, nu pentru cei puțini?”

Discuții cu:

•    Christoph Badelt, directorul Institutului Austriac pentru Cercetări în Economie (WIFO) din Viena

•    Nikolaus Griller, președintele comitetului de acționari al Gebauer & Griller Kabelwerke, vicepreședinte al Rețelei de Antreprenori Tineri (JI) din cadrul Federației Industriilor Austriece (IV) din Vienna

•    Sergiu Manea, președintele Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române (BCR) din București

•    Shalini Randeria, rector al Institutului de Științe Umaniste (IWM) din Viena

•    Felwine Sarr, profesor de studii economice la Universitatea Gaston Berger din Saint-Louis / Senegal

•    Sigrid Stagl, șef al Institului de Economie Ecologică din cadrul Facultății de Economie și Afaceri din Viena (WU Viena)

•    Ivan Vejvoda (președinte), membru permanent al Institutului de Științe Umaniste (IWM) din Viena

Seria de evenimente ”Tipping Point Talks” reprezintă contribuția Fundației ERSTE la aniversarea a 200 de ani de bănci de economii în Austria, în 2019.Trei evenimente au avut loc până în prezent – cu Francis Fukuyama (martie), Timothy Snyder (mai) și Marietje Schaake (septembrie). Evenimentele ”Tipping Point Talks” sunt găzduite de Verena Ringler.

Tipping Point Talk 04 are loc în colaborare cu überMorgen – Der Gesellschaftspolitische Diskurs, un proiect realizat în colaborare the Federația Industriilor Austriece, Crucea Roșie și Fundația ERSTE. www.übermorgen.at

Despre Fundația ERSTE:

În calitate de principal acționar al Grupului Erste, Fundația ERSTE asigură viitorul independent al unuia dintre cei mari furnizori de servicii financiare din centrul, estul și sud-estul Europei. În calitatea sa de fundație a băncii de economii austriece, fundația s-a angajat în a sprijini binele comun și investește parte din dividendul ei în regiunea în care Grupul Erste își desfășoară activitatea. Scopurile noastre sunt consolidarea societății civile, promovarea grupurilor dezavantajate social și promovarea culturii contemporane în Europa.www.erstestiftung.org

Întrebări și contact:

Tipping Point Talks Communication

Thomas Goiser

thomas@goiser.at

ERSTE Foundation Communication

Maribel Königer

maribel.koeniger@erstestiftung.org

Cuvinte cheie:  Felwine Sarr  Universitatea Gaston Berger  Boris Marte  Fundația ERSTE  Tipping Point Talks