IMM-urile din România au de câștigat în urma semnării unui acord de linie de credit între BEI și ProCredit Bank România, în valoare de 15 milioane EUR, în moneda locală.

14 februarie 2020, 02.03 - Bănci / Asigurări   Industrie

Bucuresti - 14 februarie 2020 -

Banca Europeană de Investiții (BEI) și ProCredit Bank SA au semnat la București un contract de linie de credit în valoare de aproximativ 71,5 milioane RON (15 milioane EUR). Suma va fi utilizată pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România. BEI a fost reprezentată de vicepreședintele Andrew McDowell și ProCredit Bank de Mariana Dimitrova Petkova, directorul general al băncii.

Linia de credit în LEI marchează continuarea cooperării dintre BEI și Grupul ProCredit din regiune. Aceasta va fi acordată clienților ProCredit Bank care activează în sectoarele producției, serviciilor și comerțului și care respectă standardele etice, sociale și de mediu ale băncii. O parte semnificativă din fonduri va fi investită în proiecte care respectă criteriile de eligibilitate ale Acțiunii climatice impuse de BEI, precum generarea de energie regenerabilă și proiecte care îmbunătățesc eficiența energetică. Acest acord este un semn clar al angajamentului puternic din partea ambelor instituții de a construi un sector privat sustenabil în România.

Directorul general al ProCredit Bank SA, Mariana Dimitrova Petkova, a subliniat importanța acestui eveniment pentru IMM-urile românești: „Acest lucru transmite un semnal pozitiv puternic comunității de afaceri din România, deoarece împrumuturile în monedă locală vor susține planificarea pe termen lung a investițiilor. Acest lucru va permite întreprinderilor mici și mijlocii să își îmbunătățească și să își extindă operațiunile. Semnarea contractului de astăzi reflectă, de asemenea, principiile și obiectivele comune ale ambelor instituții, precum și angajamentul nostru comun de a promova creșterea și ocuparea forței de muncă prin sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii.

Decizia BEI de a direcționa fondurile în principal către energia regenerabilă și investiții ecologice în general, merge mână în mână cu valorile ProCredit Bank. Fiind unul dintre aspectele principale ale modelului său de afaceri, ProCredit Bank a fost gata să sprijine companiile în investiții ecologice chiar și  înainte de acordul liniei de credit BEI. Semnarea acestui acord permite continuarea acestei inițiative și facilitează accesul tuturor întreprinderilor mici și mijlocii la cele mai noi tehnologii, prin credite oferite de ProCredit Bank.

Contacte

Oana Popescu, ProCredit Bank S.A.,

Tel: +40 790679844; email address: oana.popescu@procredit-group.com

Andrea Kaufmann, Group Communications, ProCredit Holding,